Στα 250 € αντί των 150 € το bonus από τον ΕΦΚΑ για το ξεκαθάρισμα των εκκρεμών συντάξεων

Ο προϋπολογισμός του ταμείου θα ανέλθει σε 3.750.000 ευρώ- Στόχος είναι να ξεκαθαρισθεί το μεγαλύτερο μέρος των 139.000 συντάξεων μέχρι το τέλος του έτους

Στα 250 € αντί των 150 € το bonus από τον ΕΦΚΑ για το ξεκαθάρισμα των εκκρεμών συντάξεων

Τελικά όχι 150 ευρώ (120 καθαρά) όπως είχε αρχικά ειπωθεί, αλλά 250 ευρώ, εκ των οποίων τα 190 καθαρά στο χέρι, θα είναι το μπόνους για όσους ξεκαθαρίσουν μέσα στο καλοκαίρι τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης και εφάπαξ.

Η απόφαση που έλαβε η διοίκηση του ΕΦΚΑ αύξησε το ποσό, ως κίνητρο για να δουλεύουν πρωί-απόγευμα οι εργαζόμενοι και να αφήσουν πίσω… τις σκέψεις για καλοκαιρινές διακοπές.

Όσοι το αποφασίσουν θα έχουν μια εβδομάδα άδεια μέσα στο καλοκαίρι, με οπτική για ακόμη μία εβδομάδα, κάτι το οποίο θα είναι στην κρίση του προϊσταμένου.

Η συνολική δαπάνη θα ανέλθει σε 3.750.000 ευρώ, θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ και στόχος είναι να ξεκαθαρισθεί το μεγαλύτερο μέρος των 139.000 συντάξεων που εκκρεμούν, μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε τι επισημαίνει η διοίκηση του ΕΦΚΑ:

«Με αποφάσεις του Διοικητή του ΕΦΚΑ θα συγκροτηθούν στην Κεντρική Υπηρεσία και στις Περιφερειακές Δομές του ΕΦΚΑ 100 Κλιμάκια-Ομάδες Εργασίας για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου καθώς και τον συντονισμό και την υποστήριξη των Κλιμακίων-Ομάδων. Η απόδοση των Ανακεφαλαιωτών για το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΝΑΤ και τ. ΟΓΑ ορίζεται σε 60 φακέλους αρχικής ανακεφαλαίωσης το μήνα για τον κάθε ανακεφαλαιωτή με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 30 φακέλους, ενώ αυτών που θα διεξάγουν τον έλεγχο ορίζεται σε 180 φακέλους το μήνα για τον κάθε ελεγκτή με ελάχιστη δυνατή απόδοση τους 90 φακέλους με την προϋπόθεση ότι η σταθερή μηνιαία παραγωγικότητα πρωινής εργασίας δεν θα πρέπει να υπολείπεται των 120 φακέλων για τον Ανακεφαλαιωτή και των 240 για τον Ελεγκτή (η ανακεφαλαίωση κύριας και επικουρικής ασφάλισης υπολογίζεται ως μία περίπτωση).

Για τα μέλη αποφασίζουμε η δικαιούμενη αποζημίωση να είναι ανάλογη του κατά περίπτωση παραγόμενου έργου με ποσό  250 ευρώ μηνιαίως για τον κάθε συμμετέχοντα εφόσον η απόδοσή του είναι η μέγιστη δυνατή και επιτυγχάνονται οι μηνιαίοι στόχοι απονομής οριστικών αποφάσεων και πληρωμών, ανά περιφερειακή δομή σύμφωνα με τους επισυναπτόμενους πίνακες. Στην περίπτωση που η απόδοση του κάθε μέλους υπολείπεται της ελάχιστης απαιτούμενης ανά αντικείμενο εργασιών ή δεν επιτυγχάνονται οι τιθέμενοι μηνιαίοι στόχοι ανά περιφερειακή δομή δεν θα υπάρχει δικαίωμα αποζημίωσης».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top