Ασφυκτιούν οι επιχειρήσεις - 5 δις οι οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες

Tο πρώτο πεντάμηνο του έτους το δημόσιο πλήρωσε μόνο 291εκ. ευρώ!

Πάνω απο 5 δις ευρώ χρωστά το δημόσιο στους ιδιώτες κάτι που σίγουρα κάθε αλλο παρά βοηθά την ανάπτυξη.

Όπως δηλώνει στο Star ιδιοκτήτης βιοτεχνίας γυναίκειων ειδών «μαντήλι να κλάψουμε δεν έχουμε! Δυστυχώς,  ενώ το κράτος μας χρωστά χρήματα απο το 2012, δεν έχω πάρει τίποτα και όπως βλέπετε και εσείς ότι το μαγαζί άδειο ειναι και σήμερα».

Είναι ένας απο τους πολλούς επιχειρηματίες περιμένει απο το δημόσιο να φανεί συνεπές στις υποχρεώσεις του μήπως και ζεσταθεί κάπως το ταμείο του αλλά και μήπως κινηθεί επιτέλους η αγορά ...

Όπως  δηλώνει στο Star o Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος  «μου χρωστά το κράτος απο επιστροφή ΦΠΑ 10.000 ευρώ και στο σύλλογο οπτικών 2 ευρώ. Απο το 2011 κάποια στιγμή πρέπει να τα πάρουμε νομίζω».

Tο πρώτο πεντάμηνο του έτους το δημόσιο πλήρωσε μόνο 291εκ. ευρώ όταν πέρυσι όλη την χρόνια είχε καταβάλλει περίπου 2,75 δις!

Τώρα όμως,  απο την δόση που πήραμε στην αρχή του μήνα 800εκ. ευρώ θα πάνε στην αγορά όπως προβλέπει και η συμφωνία με τους δανειστές και σε αυτά θα προστεθούν αλλά 400εκ. ευρώ, δικά μας χρήματα,  όπως ειναι η υποχρέωση που έχουμε .

Πάνω απο 5δις ευρώ χρωστά το κράτος,  δηλαδή 3,84δις ευρώ τα ληξιπρόθεσμα και 1,21δις ευρώ  απο εκκρεμείς επιστροφές φορών.

Και τώρα στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου οι δανειστές θα ελέγξουν σχολαστικά το αν τηρήθηκε η συμφωνία και αν τα χρήματα που πήραμε πήγαν για τις ανάγκες της πραγματικής οικονομίας δηλαδή για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων...

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top