Συνάντηση Χαρίτση- Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη στήριξη της οικονομίας

Στο Λουξεμβούργο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ

Συνάντηση Χαρίτση- Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη στήριξη της οικονομίας

Την έδρα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), στο Λουξεμβούργο, επισκέφτηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής.

Τα δύο κυβερνητικά στελέχη είχαν συζητήσεις με τον πρόεδρο της Τράπεζας κ. Hoyer και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Ταμείου (EIF)  Pier Luigi Gilibert, με αντικείμενο τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές διαμορφώνονται μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους θεσμούς.

Επιπλέον, παρουσίασαν αναλυτικά τις νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν τη μεγαλύτερη συμμετοχή και στήριξη της ΕΤΕπ για την υλοποίηση τους.

«Η συνεργασία με την ΕΤΕπ έχει ήδη αποδώσει σημαντικά αποτελέσματα, καθώς το 2016 συνάψαμε συμφωνίες, ύψους 2,4 δισ. ευρώ, από τα οποία περισσότερα από 1,4 δισ. ευρώ ήδη διοχετεύτηκαν στην πραγματική οικονομία» ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

Το ποσό αυτό, κατά τον ίδιο, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το 2017, «εξασφαλίζοντας έτσι νέα κεφάλαια που θα χρηματοδοτήσουν κρίσιμες υποδομές, όπως η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας, αναπτυξιακά έργα στους δήμους και στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top