Στην Ελλάδα οι χαμηλότερες τιμές ακινήτων μεταξύ 18 χωρών της Ευρώπης

Αντίθετα, οι υψηλότερες τιμές καταγράφονται στο Λουξεμβούργο

Στην Ελλάδα οι χαμηλότερες τιμές ακινήτων μεταξύ 18 χωρών της Ευρώπης

Στην Ελλάδα καταγράφονται οι χαμηλότερες τιμές πώλησης ακινήτων της Ευρώπης, ενώ η πρόβλεψη για την πορεία των αξιών διαμερισμάτων το 2017 είναι ότι θα υπάρξουν σταθεροποιητικές τάσεις.

Τα στοιχεία έρευνας της RE/MAX Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 18 χωρών είναι άκρως αποκαλυπτικά. Στην Ελλάδα μία κατοικία 100 τετραγωνικών μέτρων σε αστική περιοχή πωλείται κατά μέσο όρο προς 92.200 ευρώ ενώ αντίστοιχα στην περιφέρεια 67.000 ευρώ.

Αντίθετα, οι υψηλότερες τιμές πώλησης ακινήτων καταγράφονται στο Λουξεμβούργο όπου ένα διαμέρισμα 100 τετραγωνικών μέτρων σε αστικές περιοχές κοστίζει κατά μέσο όρο 754.100 ευρώ ενώ λίγο χαμηλότερα στις 638.700 ευρώ πωλείται ένα αντίστοιχο διαμέρισμα στην περιφέρεια της ίδιας χώρας.

Από κοντά είναι και οι τιμές πώλησης ακινήτων στην Ελβετία όπου μία κατοικία 100 τετραγωνικών σε κάποια μεγάλη πόλη κοστίζει κατά μέσο όρο 754.100 ευρώ, ενώ λίγο χαμηλότερα στις 638.700 ευρώ κοστίζει η αγορά ενός αντίστοιχου ακινήτου στην περιφέρεια.

Αρκετά υψηλότερες τιμές σε σύγκριση με την Ελλάδα εμφανίζει η κτηματαγορά της Φινλανδίας. Εκεί όμως παρατηρείται μεγάλη διαφορά στις τιμές πώλησης κατοικιών εντός αστικών περιοχών και σε χωριά της περιφέρειας.

Από τα παραπάνω ενδεικτικά στοιχεία και τα υπόλοιπα που καταγράφονται στον πίνακα που παρατίθεται προκύπτει ότι η ελληνική κτηματαγορά μετά την παρατεταμένη κρίση είναι αρκετά πιο φθηνή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ πλέον οι τιμές πώλησης έχουν περάσει στο στάδιο της σταθεροποίησης.

Ακόμη, και σε ανταγωνιστικές αγορές όπως είναι για παράδειγμα η Ιταλία ειδικά για τουριστικά ακίνητα, η Ελλάδα παραμένει ακόμη πολύ πιο οικονομική λύση , ενώ και η Ισπανία που είχε βιώσει μία από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην ιστορία του Real Estate έχει τιμές σχεδόν διπλάσιες σε σύγκριση με αυτές της Ελλάδας.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top