Από αρχές Ιουλίου αναμένονται... αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

αναγκάζονται να σβήνουν κλιματιστικά και ανεμιστήρες παρά τον καύσωνα για να κάνουν οικονομία…

Νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς  ρεύματος αναμένεται να δουν οι καταναλωτές από τις αρχές Ιουλίου. Συμπολίτες μας αναγκάζονται να σβήνουν  κλιματιστικά και ανεμιστήρες παρά τον καύσωνα για να κάνουν οικονομία…  

Αν και ημέρα αφόρητης ζέστης η καφετέρια του Νίκου Καραβέλα, στους Αμπελόκηπους… βράζει! Όπως λέει ο ίδιος: «Αναγκάζομαι να κάνω οικονομία, δεν ανάβω το κλιματιστικό αν δε μπει πελάτης στο μαγαζί. Ακούγεται ότι θα γίνουν αυξήσεις στη ΔΕΗ. Δεν μπορώ να πληρώσω ούτε ένα ευρώ παραπάνω».

Στο καφέ υπάρχουν δυο κλιματιστικά τα οποία είναι κλειστά. Αν τα ανοίξει κανείς, δείχνουν ότι η θερμοκρασία φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου!

«Συνήθως το ρεύμα έρχεται το μήνα 700 με 800 ευρώ! Και 50 ευρώ να εξοικονομήσω είναι ένα- δυο μεροκάματα της κοπέλας» εξηγεί ο ίδιος.

Κι όμως, ενώ οι καταναλωτές προσπαθούν να κάνουν οικονομία και στο ευρώ, η ΔΕΗ προχωράει σε νέες ανατιμολογήσεις. Τέλη του μήνα η ρυθμιστική αρχή ενέργειας θα αποφασίσει πόσα χρήματα πρέπει να ανακτήσει η επιχείρηση από τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας.  Από τις δαπάνες δηλαδή που έκανε για τα κοινωνικά τιμολόγια και τη ρευματοδότηση των νησιών τις οποίες όμως δεν εισέπραξε. Η επιχείρηση βρίσκεται στο όριο της χρεοκοπίας και δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς τα χρήματα. Οι αυξήσεις θα περάσουν έτσι και στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

«Οι αυξήσεις αν θα πραγματοποιηθούν, για να ανακτηθούν οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, δεν μπορεί να υπερβαίνουν τα 10 ευρώ το χρόνο» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

Περιθώρια για αυξήσεις στο ρεύμα δεν υπάρχουν, λέει στο STAR, η κυρία Γεωργία, η οποία διατηρεί ένα ραφείο στους Αμπελόκηπους. Κλιματιστικό δεν έχει και δροσίζεται μ’ έναν ανεμιστήρα.

«Η ΔΕΗ είναι ακριβή, προσπαθώ και εγώ να κάνω οικονομία όσο γίνεται γι’ αυτό ακόμα, δεν τον έχω βάλει. Όταν θα κάνει πιο πολύ ζέστη θα τον βάλω» λέει η ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 700 εκατομμύρια που ζητάει η ΔΕΗ, τελικά θα εισπράξει 500 εκατ. ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top