Βίος αβίωτος για 1 στους 3 Έλληνες: Παλεύει καθημερινά με τη φτώχεια

Πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για τους αλλοδαπούς που μένουν στη χώρα μας

Βίος αβίωτος για 1 στους 3 Έλληνες: Παλεύει καθημερινά με τη φτώχεια

Αντιμέτωπος με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι 1 στους 3 Έλληνες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Έρευνας Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης των Νοικοκυριών 2016 που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ, ο  πληθυσμός που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό ανέρχεται στο 35,6% (3.789.300 άτομα) του πληθυσμού της χώρας.

Το ποσοστό παρουσιάζει μικρή μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (3.828.500 άτομα ή 35,7% του πληθυσμού).

Ειδικότερα:

- Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των ατόμων ηλικίας 18-64 ετών (39,7%).

- Ο πληθυσμός ηλικίας 18-64 ετών που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό εκτιμάται για τους Έλληνες σε 38% και για τους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα σε 59,7%.

- Ο πληθυσμός ηλικίας 18-64 ετών που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικό αποκλεισμό εκτιμάται για όσους διαμένουν στην Ελλάδα, αλλά γεννήθηκαν σε άλλη χώρα, σε 58,1%.

- Το ποσοστό του πληθυσμού, που ενώ δε βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, διαβιεί σε νοικοκυριά με υλική στέρηση αλλά χωρίς χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 8,4%.

- Το ποσοστό του πληθυσμού, που δε βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, και διαβιεί σε νοικοκυριά χωρίς υλική στέρηση αλλά με χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 4,9%.

- Το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας αλλά διαβιεί σε νοικοκυριά χωρίς υλική στέρηση και χωρίς χαμηλή ένταση εργασίας ανέρχεται σε 6,7%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top