ΦΩΣ στον ορίζοντα! Σχεδόν 1 στους 4 Έλληνες εργοδότες προβλέπει αύξηση στις προσλήψεις

Τι έδειξε η έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Γ’ Τρίμηνο 2017

ΦΩΣ στον ορίζοντα! Σχεδόν 1 στους 4 Έλληνες εργοδότες προβλέπει αύξηση στις προσλήψεις

Τις ισχυρότερες αγορές εργασίας προβλέπουν οι εργοδότες των επιχειρήσεων Μεγάλου μεγέθους, οι οποίοι καταγράφουν Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +25%, σύμφωνα με έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το Γ’ Τρίμηνο 2017.

Οι Έλληνες εργοδότες καταγράφουν αισιόδοξες προθέσεις προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο. Σε συνέχεια της εποχικής προσαρμογής των δεδομένων, οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ανέρχονται σε +11%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί εδώ και οκτώ και πλέον χρόνια.

Οι Έλληνες εργοδότες καταγράφουν αισιόδοξες προθέσεις προσλήψεων για το χρονικό διάστημα Ιούλιος- Σεπτέμβριος. Με το 24% των εργοδοτών να προβλέπει αύξηση του αριθμού των απασχολουμένων, το 7% να προβλέπει μείωση και το 66% να μην αναμένει κάποια αλλαγή.

Οι ισχυρότερες αγορές εργασίας αναμένονται σε τρεις τομείς, με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +23% στον τομέα Χρηματοοικονομικά, Ασφάλειες, Ακίνητη Περιουσία και Παροχή Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις, +21% στον τομέα της Γεωργίας και +11% στο Εμπόριο.

Οι πιο επιφυλακτικές Προοπτικές, τη τάξης του +3%, καταγράφονται από τους εργοδότες του τομέα Ηλεκτρισμός, Φυσικό Αέριο & Ύδρευση.

Οι εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρουν τις υψηλότερες Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης ύψους +12%, ενώ οι εργοδότες στην Αττική εξακολουθούν να καταγράφουν επιφυλακτικά αισιόδοξα σχέδια προσλήψεων με Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης της τάξης του +9%.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top