«Απόβαση» σε τουριστικούς προορισμούς από εφοριακούς

Για την μη έκδοση αποδείξεων και την μη απόδοση ΦΠΑ

"Aπόβαση" σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς κάνουν απο τις επόμενες ήμερες δεκάδες εφοριακοί- ελεγκτές. Κεντρικός στόχος ειναι να μειωθεί το φαινόμενο της μη έκδοσης αποδείξεων και φυσικά η μη απόδοση ΦΠΑ.

«Εγώ ήμουν την προηγούμενη εβδομάδα Σαββατοκύριακο στις Κυκλάδες σε ένα ωραίο εστιατόριο. Τι απόδειξη μου λέτε; Ένα μπακαλόχαρτο χωρίς σφραγίδα και υπογραφή μου έδωσαν για απόδειξη! Της πλάκας δηλαδή ...»  δηλώνει ένας πολίτης.     

Αλλά φαινόμενα σαν και αυτό, ειναι όλο και πιο συχνά τώρα το καλοκαίρι. Οι αποδείξεις σε πολλές περιπτώσεις είναι «όνειρο θερινής νυκτός».

Όπως δηλώνει επίσης φοιτήτρια για την εκδρομή που έκανε μαζί με άλλα 3 άτομα  στον Αργοσαρωνικό, όταν ζήτησε απόδειξη σε bar της απάντησαν ότι χάλασε το μηχάνημα!

Και τώρα το υπουργείο Οικονομικών στέλνει…  «ειδικές δυνάμεις» σε στοχευόμενους προορισμούς, όπως σε  Κέρκυρα,  Σύρο,  Σαντορίνη,  Πάρο,  Νάξο, Μύκονο,  Κω, Ρόδο και Πολύγυρο Χαλκιδικής.  Ενισχύεται το προσωπικό των εφοριών και μάλιστα ο διοικητής της Αρχής Δημοσιών Εσόδων έκανε και πρόσκληση ενδιαφέροντος σε εφοριακούς για να ενισχύσουν τις περιοχές αυτές.

"Εάν δεν υπάρχει απόδειξη δεν πληρώνουμε" συνιστά στους πολίτες ο  Πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, Μιχάλης Τσιφάκης.

Οι επιχειρηματίες των νησιών κάνουν λόγο για στοχευμένους ελέγχους σε ήμερες που υπάρχει αποδεδειγμένα κόσμος,  όπως το Σάββατο.

"Ας έρθουν και τις καθημερινές που βαράμε μύγες να δουν τι γίνεται,  όχι μονό Σαββάτο” δηλώνουν.  

Και όπως υποστηρίζει ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Σπετσών, Χρήστος Ορλόφ, «στην  προσπάθειά τους να γεμίσουν τα αδεία ταμεία,  γίνονται πολλές φορές άδικοι». 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top