«Μαχαίρι» και με τον… νόμο στις επικουρικές

Μακρινό παρελθόν αποτελούν οι δεσμεύσεις του νόμου Κατρούγκαλου για προστασία των χαμηλών συντάξεων

Ακόμα μία δυσάρεστη έκπληξη περιμένει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Όπως αποδεικνύεται  καμία επικουρική σύνταξη δεν εξαιρείται από το μαχαίρι. Ακόμα και οι πιο χαμηλές.

«Δούλευα 45 χρόνια σκαρφαλωμένος στις σκαλωσιές και από τα 810 ευρώ παίρνω 760 να τους κοπούν τα χέρια! Έταξε πολλά πράγματα ότι θα σκίσουν τα μνημόνια ότι θα κάνουν πολλά Αυτά είναι παραμύθια»

Μακρινό παρελθόν αποτελούν οι δεσμεύσεις του νόμου Κατρούγκαλου για προστασία των χαμηλών συντάξεων που έχουν άθροισμα κύριας και επικουρικής έως 1.300 ευρώ έτσι κινδυνεύουν και 800.000 επικουρικές που έως σήμερα προστατεύονταν.

Μία εκ των υστέρων υπουργική απόφαση, η οποία δεν πέρασε ποτέ από τη Βουλή σε συνδυασμό με το 4ο μνημόνιο  που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα δεν αφήνουν καμία επικουρική εκτός από τις περικοπές έως 18% από 1/1/2019.

«Εγώ δούλεψα μία ζωή είμαι μεγάλος πλέον και νιώθω στα γεράματα μου πως ότι έκανα τόσα χρόνια πάει χαμένο»

Για παράδειγμα ένας συνταξιούχος παίρνει 1.100 ευρώ κύρια σύνταξη και 300 ευρώ επικουρική- άθροισμα δηλαδή 1.400 ευρώ. Με βάση τον αρχικό νόμο Κατρούγκαλου η επικουρική θα μειωνόταν έως 100 ευρώ  ώστε να διατηρηθεί το πλαφόν στο άθροισμα  1.300 ευρώ. Πλέον το πλαφόν παύει να ισχύει.

«Νιώθω εξαπατημένος νιώθω αγανακτισμένος νιώθω προδομένος όλα..  Ήμουν και τραπεζικός και στέλεχος και ήξερα ότι αυτά που έλεγαν ήταν αδύνατον να γίνουν και θα μας κοροϊδεύουν πάντα».

Και ενώ η κυβέρνηση κατηγορεί τις μειώσεις συντάξεων που έκαναν οι προηγούμενοι όχι μόνο δεν τις κατάργησε αλλά τις ενσωμάτωσε και πάνω στις παλιές μειώσεις επιβάλλει και νέες από 1/1/2019.

«Δεν πίστευα τίποτα από όλα αυτά, πίστευα όμως ότι θα είναι λίγο πιο σοβαροί κάτι μου έλεγε μέσα μου ότι δεν πάω καλά άμα τους ψηφίσω Τη γυναίκα μου την κορόιδεψαν, γιατί εκείνη έπαιρνε περισσότερα περίπου 4μιση κατοστάρικα της έκοψαν».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top