Μειώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος! Το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Τσίπρας

Μέσω του περιορισμού συγκεντρωμένων κατηγοριών των λεγόμενων μη ανταγωνιστικών χρεώσεων που υπάρχουν στους λογαριασμούς - Πρ. ανάρτηση: 15.56

Σχέδιο για μείωση των τιμολογίων ρεύματος με ορίζοντα το 2020 ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η μείωση θα γίνει μέσω του περιορισμού συγκεντρωμένων κατηγοριών των λεγόμενων μη ανταγωνιστικών χρεώσεων που υπάρχουν στους λογαριασμούς και ειδικότερα:

- από τη μείωση της χρέωσης για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ)

- το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), το οποίο αποτελεί έσοδο του ειδικού λογαριασμού του ΛΑΓΗΕ για την αποζημίωση των παραγωγών ΑΠΕ.

Όσον αφορά τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως η μείωση θα προέλθει από την υλοποίηση των διασυνδέσεων που θα εντάξουν τα στο ηπειρωτικό σύστημα.

Όπως είπε, το συγκεκριμένο τέλος αντισταθμίζει το γεγονός ότι η παραγωγή του ρεύματος στα μη διασυνδεδεμένα νησιά είναι πιο κοστοβόρα. Μάλιστα, ανέφερε πως από το 2020 το συγκεκριμένο τέλος μπορεί έως και να μηδενιστεί.

Τέλος, όσον αφορά τον τρόπο περιορισμού του ΕΤΜΕΑΡ, το πιθανότερο είναι πως αυτό θα προέλθει από την απόδοση του τέλους ΑΠΕ που έχει επιβληθεί στους προμηθευτές, το οποίο φαίνεται πως υπερκαλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του ειδικού λογαριασμού.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top