Ειδικό μισθολόγιο: Αυξήσεις αντί μειώσεων έφερε τελικά το πολυνομοσχέδιο!

Τι χάνουν βουλευτές- δικαστικοί

Αυξήσεις αντί μειώσεων έφερε τελικά το πολυνομοσχέδιο σε όσους αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο. Χαμένοι είναι οι βουλευτές και οι δικαστικοί που θα φορολογούνται πλέον όπως όλοι οι πολίτες.

Ύστερα από ένα διήμερο έντονων κινητοποιήσεων και αντιδράσεων από τους ένστολους για τις μειώσεις στα μισθολόγιά τους η κυβέρνηση έκανε πίσω. Με τροπολογία που κατατέθηκε λίγο πριν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο αυξάνονται μια σειρά από επιδόματα που παίρνουν οι εργαζόμενοι που αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο.

To ειδικό επίδομα νυχτερινής υπηρεσίας 2,77 ευρώ ανά ώρα,  που σήμερα παίρνουν μόνο τα σώματα ασφαλείας,  επεκτείνεται σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το επίδομα διδασκαλίας και έρευνας αυξάνεται για τους καθηγητές  ΑΕΙ και ΤΕΙ από 400 ευρώ στα 500 ευρώ, για τους αναπληρωτές από 400 σε 450, για τους επίκουρους από 350 σε 400 και για τους λέκτορες ορίζεται στα 250 ευρώ.

Αυξήσεις ψηφίστηκαν και για τα επιδόματα νοσοκομειακής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ.

«Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων  θα παίρνουν και τα νυχτερινά και οι αμοιβές τους θα είναι καλύτερες. Δεν πρόκειται όμωςνα επαναφέρουμε απόστρατους και να τους δίνουμε πτητικά επιδόματα χωρίς να πετάνε» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

Τι χάνουν βουλευτές- δικαστικοί

Ένα από τα μεγάλα προνόμιά τους έχασαν βουλευτές και δικαστικοί αφού ψηφίστηκε και μάλιστα ομόφωνα η κατάργηση του ειδικού αφορολόγητου 25% στις αποδοχές τους.

Οι βουλευτές θα χάσουν περίπου 7.850 ευρώ το χρόνο ή 650 ευρώ το μήνα και οι δικαστικοί από 2.400  έως 9000 το χρόνο ή 200 έως 750 ευρώ το μήνα ανάλογα με το βαθμό. Πλέον και οι δυο κατηγορίες θα αντιμετωπίζονται φορολογικά ισότιμα με όλους τους πολίτες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top