Ηλεκτρονικές δημοπρασίες ιδιόκτητων ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς

Στο properties4sale.gr η Τράπεζα θα παρουσιάζει ιδιόκτητα ακίνητα και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα διενεργεί ανοιχτές και διαφανείς online δημοπρασίες

Ηλεκτρονικές δημοπρασίες ιδιόκτητων ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς

Στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής διαδικασίας ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

Στο properties4sale.gr, το νέο διαδικτυακό της ιστότοπο, η Τράπεζα θα παρουσιάζει ιδιόκτητα ακίνητα, κατοικίες και επαγγελματικά, και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα διενεργεί ανοιχτές και διαφανείς online δημοπρασίες παράλληλα με την δυνατότητα άμεσης αγοράς. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του/των ακινήτων από την Τράπεζα με ευνοϊκούς όρους.

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων αποτελούν μια καινοτόμο και ιδιαίτερα επιτυχημένη διεθνώς διαδικασία για την πώληση ακινήτων η οποία έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της κινητικότητας στην αγορά ακινήτων, στον εξορθολογισμό και την σταθεροποίηση των τιμών, στην διαφάνεια και την απεμπλοκή από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, ενθαρρύνει την προσέλκυση επενδυτών από το εσωτερικό και το εξωτερικό.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ, μόνο μέσω online δημοπρασιών, έχουν πωληθεί 200.000 ακίνητα ύψους 34 δις δολαρίων προσελκύοντας αγοραστές από 100 χώρες.

Για την Τράπεζα η διαδικασία αυτή μπορεί να απελευθερώνει ρευστότητα που θα διοχετεύεται στην χρηματοδότηση της οικονομίας ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία της και τα οποία παραμένοντας αναξιοποίητα, σταδιακά απαξιώνονται. Επιπλέον, η δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του ακινήτου, υποστηρίζει την επιτυχία της διαδικασίας και ενισχύει την κινητικότητα στην αγορά.

Μέσω του properties4sale.gr της Τράπεζας Πειραιώς, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές και επενδυτές θα έχουν πρόσβαση σε πλήρες πληροφοριακό υλικό σχετικά με τα ιδιόκτητα ακίνητα που προωθούνται προς πώληση και θα μπορούν να αναζητήσουν εύκολα κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους με βάση τις επιλογές και τις προτιμήσεις τους.

Στην πρώτη δημοπρασία που θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Ιουνίου 2017, η Τράπεζα θα διαθέσει 58 ιδιόκτητα ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Η δημοπρασία είναι ανοικτή προς όλους και η διαδικασία απλή για τους ενδιαφερόμενους:

• Αναζήτηση στο site properties4sale.gr ακινήτων που ταιριάζουν στις ανάγκες τους με πρόσβαση στο πληροφοριακό υλικό που παρέχεται (φωτογραφίες, κάτοψη, βεβαίωση μηχανικού, άδεια οικοδομής κ.α).

• Εγγραφή στο properties4sale.gr για περαιτέρω πληροφόρηση σχετικά με τις «ανοικτές ημέρες» επίσκεψης του ακινήτου, την επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης του site και τη συμμετοχή στη δημοπρασία.

• Αγορά ακινήτου στην τιμή «Άμεσης Αγοράς» που αναγράφεται στο site ή συμμετοχή στη δημοπρασία στις 27 και 28 Ιουνίου 2017.

• Η online δημοπρασία θα πραγματοποιείται στη σελίδα του κάθε ακινήτου στο properties4sale.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στη δημοπρασία.

Η πρώτη προσφορά στη δημοπρασία θα πρέπει να ξεπερνά την «Τιμή εκκίνησης» και στην συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την εξέλιξη των προσφορών και να υποβάλουν τις δικές τους αντι-προσφορές έως τη λήξη της δημοπρασίας.

Η λήξη της δημοπρασίας ενδέχεται να παραταθεί για τα ακίνητα για τα οποία θα ληφθούν προσφορές τα τελευταία λεπτά  ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ανταποκριθούν.

Το properties4sale.gr είναι ανοικτό σε συνεργασία με μεσιτικά γραφεία, όπως περιγράφεται στο site.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top