"Μαχαίρι" στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις- Για "πολιτικό εκβιασμό" μιλάει ο Κατρούγκαλος

"Παράλογα τα περισσότερα μέτρα" είπε ο αναπληρωτής υπουργός

"Μαχαίρι" στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις- Για "πολιτικό εκ

Το νέο ψαλίδισμα των συντάξεων, τόσο των κύριων όσο και των επικουρικών, αλλά και του εφάπαξ, όπως και η αύξηση των ορίων ηλικίας, έχουν βάλει φρένο στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Ειδικά σε κλάδους όπως των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών, ειδικά των νηπιαγωγών και δασκάλων, η συρρίκνωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων είναι εμφανής ακόμα περισσότερο.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση φέτος κατατέθηκαν λιγότερες αιτήσεις πρόωρης συνταξιοδότησης από ποτέ! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του δημοσιεύματος, μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη, οι αιτήσεις έφταναν τις 227, όταν το 2008 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.783 και το 2010 ήταν 3.976! 

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στο «Ε», δήλωσε ότι «κανένας συνταξιούχος δεν πρέπει να είναι ευχαριστημένος με τις συντάξεις που παίρνει. Οι συντάξεις είναι πολύ χαμηλές», προσθέτοντας έπειτα ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι να τελειώσει το πρόγραμμα το 2018, για να φύγουμε από την επιτροπεία. Για το θέμα των συντάξεων χηρείας, δεν ήταν στο νόμο όπως τον καταθέσαμε».

Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι «τα μέτρα δεν είναι υπό αίρεση. Τα μέτρα θα ληφθούν και θα εφαρμοστούν. Αν δεν ληφθούν μέτρα για το χρέος, τότε θα τα καταργήσουμε», χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, «παράλογα» τα περισσότερα μέτρα από αυτά. «Ο στόχος του 2,7% δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται.Το 2,2% είναι πιο ρεαλιστικός στόχος. Από φέτος αρχίζουμε να βλέπουμε φως. Είναι συσσωρευμένα 7 χρόνια μαυρίλας. Μας αναγκάζουν να πάρουμε μέτρα. Είναι πολιτικός εκβιασμός» είπε χαρακτηριστικά.

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top