Πιτσιόρλας: Τον Μάιο η λίστα των κρατικών εταιρειών που θα περάσουν στην ΕΔΗΣ

Απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση για το αν θα ενταχθεί στο Υπερταμείο και η ΔΕΘ-Helexpo

Πιτσιόρλας: Τον Μάιο η λίστα των κρατικών εταιρειών που θα  περάσουν  στην ΕΔΗΣ

Εντός του Μαΐου  θα οριστικοποιηθεί η λίστα των εταιρειών δημοσίου συμφέροντος, που θα περάσουν στην υπό σύσταση Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ), δήλωσε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους  ο κ Πιτσιόρλας, στο περιθώριο της σύσκεψης φορέων για την προετοιμασία της συμμετοχής της Κίνας, ως τιμώμενης χώρας, στην 82η ΔΕΘ, ανέφερε συγκεκριμένα:

 «Η λίστα θα κλείσει τώρα, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που ολοκληρώνεται για την αξιολόγηση, εντός του Μαΐου δηλαδή. Θα συσταθεί άμεσα και η ΕΔΗΣ και όλα θα γίνουν κανονικά».

Σχετικά με τον αν η ΔΕΘ-Helexpo AE,  η οποία διοργάνωνε και την σημερινή εκδήλωση, θα ενταχθεί ή όχι στο Υπερταμείο και την ΕΔΗΣ, ο κ. Πιτσιόρλας πάντως απέφυγε να  δώσει σαφή απάντηση.

 «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από το γεγονός ότι κάποιες εταιρείες θα μεταφερθούν στο Υπερταμείο και την ΕΔΗΣ. Απεναντίας. Η λογική του Υπερταμείου είναι λογική αξιοποίησης και ανάπτυξης όλων των δυνατοτήτων της δημόσιας περιουσίας. Και μάλιστα, επειδή μέχρι τώρα ακουγόταν η κατηγορία ότι το ΤΑΙΠΕΔ εισπράττει για να πηγαίνουν τα έσοδα στο χρέος, διευκρινίζω ότι η λογική λειτουργίας του Υπερταμείου είναι διαφορετική από αυτή του ΤΑΙΠΕΔ. Μέσω του Υπερταμείου μπορούν να επιλεγούν διαφορετικοί τρόποι αξιοποίησης των επιχειρήσεων του Δημοσίου, ενώ τα μισά χρήματα που θα εισπράττονται θα πηγαίνουν απευθείας στην οικονομία και την ανάπτυξη και τα άλλα μισά στο χρέος» δήλωσε. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top