Στον «βωμό» της συμφωνίας θυσιάζονται οι συντάξεις

Μείωση έως 22% για να βγει ο λογαριασμός του 1,8 δισ. ευρώ

Μετά την επίσημη παραδοχή της Έφης Αχτσιόγλου ότι θα μειωθεί μία στις τρεις συντάξεις, επισφραγίζεται οριστικά το νέο τσεκούρι που έρχεται με το κλείδωμα της συμφωνίας. Οι απόμαχοι της εργασίας δεν μπορούν να πιστέψουν ότι πάλι αυτοί θα πληρώσουν τον λογαριασμό, όπως δηλώνουν στην κάμερα του Star.

Πραγματικά, δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι συνταξιούχοι όταν άκουσαν την Έφη Αχτσιόγλου να παραδέχεται σε συνέντευξή της ότι τουλάχιστον το 30%, δηλαδή σχεδόν 800 χιλιάδες ασφαλισμένοι θα έχουν και νέα μείωση της σύνταξής τους.

Τις μεγαλύτερες μειώσεις θα υποστούν όσοι λαμβάνουν σύνταξη πάνω από 1.000 ευρώ και έχουν λίγα χρόνια ασφάλισης. Υπολογίζεται ότι σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται περίπου 750.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι θα δουν μειώσεις περίπου 20-22% εάν τελικά δεχτεί η τρόικα να μπει πλαφόν σε αυτό το ύψος.

Ακόμα όμως κι αν δεχτεί η τρόικα αυτό το πλαφόν αυτό θα σημαίνει ότι για να βγει ο λογαριασμός του 1,8 δις είναι πιθανόν να μειωθούν ξανά οι επικουρικές συντάξεις παρά το ότι κόπηκαν ξανά το καλοκαίρι.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση συνταξιούχου στην κάμερα του Star , ότι η επικουρική σύνταξη  που ελάμβανε από τα 299 ευρώ έπεσε στα 25,31 ευρώ!

Άλλο παράδειγμα:  Σύνταξη 817 ευρώ,  μετά το νέο υπολογισμό με τα ποσοστά Κατρούγκαλου,  θα φτάσει στα 715, καθώς η  προσωπική διαφορά που θα κοπεί ανέρχεται  απο το 2019 στα 102 ευρώ.

Ειδικοί της ασφάλισης θεωρούν ότι για να βγει ο λογαριασμός που συμφώνησαν κυβερνηση τρόικα οι περικοπές θα αγγίξουν τουλάχιστον 1 εκ. συνταξιούχους!  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top