Αντί να πάρουν 13η σύνταξη, οι συνταξιούχοι θα χάσουν και τη 12η!

Εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου και της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς

Άλλη μία σύνταξη κινδυνεύουν να χάσουν αθροιστικά οι συνταξιούχοι με τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση:  Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς μάλιστα δεν θα πλήξει 900.000 συνταξιούχους όπως είπε το οικονομικό επιτελείο στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, αλλά πολύ περισσότερους.

Όπως δήλωσε στο Star ο Δημήτρης Μπούρλος,  δικηγόρος και εκδότης του περιοδικού «Νομοθεσία ΙΚΑ» , θα πρέπει να είναι γύρω στο 1,5 εκατομμύριο  οι συνταξιούχοι οι οποίοι θα δουν διαφοροποίηση από  την προσωπική διαφορά!  

 «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ήδη για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Οι μειώσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το ασφαλιστικό είναι 10 δις ευρώ. Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς θα απλώνεται από 7% έως 38%,  μεσοσταθμικά θα αγγίξει το 20 επισημαίνει ο  Γιάννης Βρούτσης,  τομεάρχης Εργασίας  της ΝΔ.   

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι παλεύει να τεθεί ένα πλαφόν στις περικοπές που να αρχίζει από τα 600 ή 700 ευρώ. Ακόμα όμως κι αν το καταφέρει, οι χαμηλοσυνταξούχοι δεν θα γλιτώσουν τις περικοπές των εισοδημάτων τους,  αφού θα πιαστούν στην «τσιμπίδα του αφορολόγητου»  που θα πέσει κοντά στις 6.000 ευρώ!  

Μειώσεις θα δουν ασφαλισμένοι του πρώην ΤΕΒΕ, του δημοσίου και του ΙΚΑ, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει τις υψηλές συντάξεις που λάμβαναν συνταξιούχοι των ΔΕΚΟ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top