“Φάντασμα” το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι - Όμηροι οι εργαζόμενοι επί 5 χρόνια

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του τομεάρχη Ενέργειας της ΝΔ Κ. Σκρέκα

Τις αντιδράσεις των εργαζομένων του εργοστασίου της ΔΕΗ στο Κερατσίνι προκάλεσαν οι δηλώσεις του τομεάρχη Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Σκρέκα που μίλησε για «υπαλλήλους – ψυγεία», αφού ο σταθμός παραμένει ανενεργός επί 5 χρόνια!  

Το 2012 ήταν  η τελευταία φορά  που η μονάδα του Αγίου Γεωργίου δούλεψε, και μαζί της οι 70 εργαζόμενοι  όλων των ειδικοτήτων που συνεχίζουν  καθημερινά να πηγαίνουν στο εργοστάσιο, μέχρι να μετατεθούν σε άλλες υπηρεσίες της ΔΕΗ. Ποια απάντηση δίνουν  που τους λένε αργόσχολους;

 «Είναι λυπηρό να νομίζει ο κόσμος  ότι σε μια τέτοια εποχή, μας αφήνουν κάποιοι να καθόμαστε και να  πίνουμε καφέ. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα. Μερικοί ίσως να τα παραποιούνε. Δεν παράγουμε είναι αλήθεια» δηλώνει στο Star o εργαζόμενος στον σταθμό Ζώης Κανελλόπουλος.  

Το κόστος για τη ΔΕΗ να διατηρεί 77 εργαζόμενους σε πόστο χωρίς αντικείμενο υπολογίζεται σε 3,5 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τα όσα είπε χθες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι,  θεωρούν όμως  ότι στοχοποιούνται με αυτό τον τρόπο και αναφέρουν  πως  έχουν ζητήσει να μετατεθούν  σε  άλλα κέντρα παραγωγής,  με όποιες συνέπειες έχει αυτό για την  οικογενειακή τους ζωή,   αλλά η εταιρεία δεν το έχει πράξει ακόμη.

Ένας άλλος εργαζόμενος στον ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου, ο Κώστας Αποστολόπουλος,  δηλώνει στο Star: «Δεν ξέρουμε που θα είμαστε,  δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουμε.  Δεν υπάρχει και από την διοίκηση κάποια ενημέρωση, θα πάτε εδώ, ή εκεί σε ένα μήνα. Οι αιτήσεις δεν προχωράνε. Γιατί κάποιος θέλει να ξέρει ότι τα  επόμενα 5 -10  χρόνια να πάρει την οικογένεια του και να πάει κάπου να δουλέψει».

Ένας σταθμός που και όταν λειτουργούσε βρισκόταν σε εφεδρεία, δηλαδή  παρήγαγε ηλεκτρική ενέργεια μόνο όταν χρειαζόταν να ενισχυθεί το δίκτυο. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι  όλα αυτά τα χρόνια  κάλυπταν ανάγκες σε άλλα σημεία και σταθμούς, ενώ αρκετοί εργαζόμενοι κάλυπταν ανάγκες λόγω έλλειψης προσωπικού  σε νησιά.

Αυτό φαίνεται πως είναι και το παράλογο της υπόθεσης, ότι την ώρα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από την εταιρεία οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, η επιχείρηση προχώρησε σε νέες προσλήψεις!  Μια σύγκριση αρκεί για να καταλάβει κανείς το τι συμβαίνει στην ΔΕΗ:  Απασχολεί περίπου 35.000 εργαζόμενους, όταν στην αντίστοιχη κρατική επιχείρηση ηλεκτρισμού της Γαλλίας,  με πενταπλάσιες ανάγκες για ηλεκτροδότηση, απασχολούνται μόλις 5000 εργαζόμενοι!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top