ΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ: Σαφάρι ηλεκτρονικών κατασχέσεων από τον ΕΦΚΑ

Να αυξήσει τα έσοδά του που βρίσκονται στο ναδίρ θέλει το νέο ασφαλιστικό υπερταμείο

6.000 ηλεκτρονικές κατασχέσεις ανά ημέρα, στους λογαριασμούς οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία, θα πραγματοποιούν οι 4 συστημικές τράπεζες από 2.400 που ήταν το όριο έως σήμερα.

Προς το παρόν κινδυνεύουν 300.000  οφειλέτες που χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ έκαστος. Οι οφειλές τους ανέρχονται σε 17,5 δις ευρώ από το σύνολο των 31 δις των χρεών στα ταμεία.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι για το πόσα χρήματα θα καταφέρουν να αντλήσουν τα ταμεία από τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις,  δεδομένου ότι ισχύει ο ακατάσχετος λογαριασμός για μισθωτούς και συνταξιούχους. Κάποιοι επίσης δεν έχουν μεγάλα υπόλοιπα στους λογαριασμούς τους, ενώ πολλοί τα κρύβουν σκόπιμα.

Και όπως δηλώνουν έμποροι στην κάμερα του Star, είναι ένα μέτρο που δεν θα έχει αντίκρισμα,  καθότι πλέον στους λογαριασμούς των εμπόρων δεν υπάρχουν χρήματα, ενώ  η αγορά δεν κινείται καθόλου.  

Ενδεικτικό είναι ότι από τα  820 εκ. ευρώ εισπράξεις του ΚΕΑΟ το 2016, από ηλεκτρονικές κατασχέσεις προήλθαν μόλις  36,5 εκατομμύρια.

 ΕΥΡΩ- ΕΥΡΩ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ

Σε 10 μέρες λήγει και η δεύτερη προθεσμία πληρωμής των εισφορών Ιανουαρίου του ΕΦΚΑ και η εισπραξιμότητα βρίσκεται στο 60%.

Από τα 1,3 εκ. επαγγελματίες έχουν πληρώσει 772.000. Οι εισπράξεις ανέρχονται σε 154 εκ. από τα 270 που ανέρχονται τα χρέη.

Η  πλατφόρμα μέσω της οποία θα δηλώνεται ο επιμερισμός των εισφορών σε όσους έχουν έως 2 σταθερούς εργοδότες θα είναι έτοιμη την επόμενη εβδομάδα που λήγει η προθεσμία πληρωμής!

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top