Στάση πληρωμών στους ιδιώτες: Στα 4,8 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα φέσια του Δημοσίου τον Ιανουάριο

Οφείλεται τόσο στην άτυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου, αλλά και στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχουμε λάβει τη δόση του 1,7 δισ. ευρώ

Στάση πληρωμών στους ιδιώτες: Στα 4,8 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα φέσια του Δημοσίου τον Ιανουάριο

Αύξηση κατέγραψαν τον Ιανουάριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα ανερχόμενες συνολικά σε 4,8 δισ. ευρώ, από 4,5 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται τόσο στην άτυπη στάση πληρωμών του Δημοσίου, αλλά και στο γεγονός ότι ακόμη δεν έχουμε λάβει τη δόση του 1,7 δισ. ευρώ για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών.

Σε σχέση με το Δεκέμβριο 2016 τόσο οι οφειλές των φορέων της γενικής κυβέρνησης όσο και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου αυξήθηκαν τον Ιανουάριο.

Ειδικότερα, τα χρέη των φορέων γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκαν στα 3,6 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, από 3,3 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο. Οι απλήρωτες επιστροφές φόρου διαμορφώθηκαν στα 1,206 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, από 1,226 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο.

Από τους φορείς της γενικής κυβέρνησης τις μεγαλύτερες οφειλές έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία με χρέη 2,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,3 δισ. ευρώ αφορούν στα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Ακολουθούν δε τα νοσοκομεία με συνολικές οφειλές 522 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top