Μείωση φορολογίας και συρρίκνωση δημοσίου θέλουν οι Έλληνες

Ενδιαφέροντα στοιχεία απο έρευνα της "ΔιαΝΕΟσις"

Συρρίκνωση του Δημοσίου και μείωση των φόρων θέλουν οι Έλληνες, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού "ΔιαΝΕΟσις" που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής.

Πιο συγκεκριμένα, το  62,4% των Ελλήνων πολιτών θεωρεί ότι η χώρα χρειάζεται μικρότερο Δημόσιο, με το 22,6% να ζητά και χαμηλότερη φορολογία.

Το  71,17% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι δεν πρόκειται να παταχθεί η φοροδιαφυγή, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό "βλέπει" τη φοροδιαφυγή ως θεμιτή «άμυνα» κατά της υπερφολορόλογησης!

Όσο για τις συντάξεις; Μόλις το 5,8% πιστεύει ότι το όριο συνταξιοδότησης πρέπει να είναι πάνω από τα 65 έτη, ενώ το 21,8% πιστεύει ότι η ανάκαμψη θα έρθει μόνο μέσω της αύξησης μισθών και συντάξεων.

Στην έρευνα εξετάστηκε και η στάση των Ελλήνων απέναντι στους μετανάστες. Αρνητική στάση κρατά το 46,4% των ερωτηθέντων και θετική το 36,3%.

ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σύμφωνα με την έρευνα, το 62,1% θεωρεί ότι η κρίση οφείλεται κυρίως στις δικές μας αδυναμίες ενώ επικρατεί ένας μεγαλύτερος ρεαλισμός και μια διάθεση να δοκιμαστεί ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης πιο ανοιχτό και λιγότερο εξαρτημένο από το κράτος.

Η παγκοσμιοποίηση, την οποία τρεις στους πέντε ερωτηθέντες θεωρούν απειλή για την Ελλάδα σε αφηρημένο επίπεδο, θεωρείται η μοναδική ευκαιρία για την επιστροφή στην ευημερία.

Ο ευρωσκεπτικισμός εξακολουθεί να κερδίζει έδαφος, ενώ η εχθρότητα προς τους μετανάστες παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες βλέπει αρνητικά τους μουσουλμάνους, ενώ δύο στους πέντε δηλώνουν ότι θα ενοχλούνταν από την ανέγερση τζαμιού στην Ελλάδα.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα


 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top