ΟΑΕΔ: Σε ποιά ενιαία τιμή/ τ.μ. καθόρισε την παραχώρηση εργατικών κατοικιών

Έτσι, ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης και παράδοσης των οριστικών τίτλων Κυριότητας των κληρωθεισών κατοικιών σε όσους οικισμούς εκκρεμεί

ΟΑΕΔ: Σε ποιά ενιαία τιμή/ τ.μ. καθόρισε την παραχώρηση εργατικών κατοικιών

Στα 304,41 ευρώ το τ.μ. καθόρισε ο ΟΑΕΔ την ενιαία τιμή παραχώρησης 11.134 κατοικιών του πρώην ΟΕΚ, σε 150 οικισμούς πανελλαδικά.

Έτσι, ξεκινάει η διαδικασία έκδοσης και παράδοσης των οριστικών τίτλων Κυριότητας των κληρωθεισών κατοικιών σε όσους οικισμούς εκκρεμεί και δεν έχει ακόμα ξεκινήσει η έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, την τελευταία δεκαετία οι τιμές ανά τ.μ. κυμάνθηκαν από 650 ευρώ έως 1.035 ευρώ.

Αρχικά, προκειμένου να αποφευχθεί η δυσαρέσκεια και η αντίδραση των δικαιούχων οικιστών, είχε προκριθεί η λύση των προσωρινών παραχωρητηρίων με ελάχιστη μηνιαία δόση, που -όπως αναφέρει- είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας όλο και μεγαλύτερης ομάδας πολιτών χωρίς οριστικό τίτλο ιδιοκτησίας που να κατοχυρώνει τα δικαιώματά τους.

Ταυτόχρονα, συμπληρώνει, η ίδια λύση είχε οδηγήσει τα έσοδα του πρώην ΟΕΚ και νυν ΟΑΕΔ σε μείωση, με αποτέλεσμα να έχει εισπραχθεί περίπου το 10% από τις δόσεις των προσωρινών παραχωρητηρίων, ήτοι μόλις 41 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο ΟΑΕΔ ενημερώνει ότι «με σκοπό την ισόνομη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων των οικιστών, η ενιαία τιμή θα εφαρμοστεί και για όλους όσοι έχουν στην κατοχή τους οριστικούς τίτλους με τιμή παραχώρησης άνω των 304,41 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και δεν έχουν εξοφλήσει το τίμημα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top