ΜΗΝΥΜΑΤΑ Στουρνάρα στην κυβέρνηση: ΜΕΙΩΣΤΕ φόρους και ΤΡΕΞΤΕ μεταρρυθμίσεις

ΒΟΜΒΑ στη διαπραγμάτευση από την κυβέρνηση Τραμπ

Συναγερμό σήμανε ο Γιάννης Στουρνάρας για την ολιγωρία της κυβέρνησης στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, παρουσιάζοντας την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για την οικονομία. Την ίδια ώρα τα νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν είναι καλά αφού η αμερικάνικη κυβέρνηση ζητά από το ΔΝΤ να σκληρύνει τη στάση του απέναντι στην Ελλάδα.

«Οι αβεβαιότητες και οι κίνδυνοι στο εσωτερικό συνδέονται κυρίως με τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος, όπως αποτυπώνονται στις δυσχέρειες της δεύτερης αξιολόγησης. Αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του προγράμματος, θα δημιουργηθούν σοβαρά προσκόμματα στην υλοποίηση του προγράμματος» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Στουρνάρας.

Εκτός από αυτήν την ηχηρή προειδοποίηση, ο Γιάννης Στουρνάρας έστειλε πολλαπλά μηνύματα προς την κυβέρνηση. Θα πρέπει να εφαρμοστούν ταχύτατα οι μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, να επιταχυνθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και απαντώντας στο θόρυβο που σηκώνεται για επιστροφή στη δραχμή τόνισε ότι η συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη είναι όρος για την επιβίωσή της

Βόμβα στη διαπραγμάτευση βάζει η νέα αμερικάνικη κυβέρνηση με τον υπουργό Οικονομικών  του Τραμπ να ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα είναι ζήτημα των Ευρωπαίων.

«Συνομιλούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ αναφορικά με αυτό, αλλά προφανώς τον πρώτο λόγο έχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας» υποστήριξε ο Στίβεν Μνούτσιν, Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σκληραίνει τη στάση του ζητώντας εδώ και τώρα παρεμβάσεις για το ελληνικό χρέος.

«Η αβεβαιότητα από ένα ανεπίλυτο πρόβλημα χρέους αποθαρρύνει τις επενδύσεις και μπορεί να υποσκάψει την ανάκαμψη άρα και την επιτυχία του προγράμματος» σημείωσε ο Πόουλ Τόμσεν.

Και ενώ ακόμη η αβεβαιότητα για την αξιολόγηση είναι μεγάλη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ProRata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών , το 52% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει σε συμφωνία προκειμένου να κλείσει την αξιολόγηση, ενώ το 31% πιστεύει ότι έπρεπε να παρατείνει τη διαπραγμάτευση με προοπτική να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top