Αυτή είναι η εικόνα του κόστους του ΙΧ σε 24 χώρες της Ευρώπης.

Η Ελλάδα είναι η 7η φθηνότερη χώρα, με τους Έλληνες οδηγούς να πληρώνουν €459 το μήνα για βενζίνη και 423€ για diesel

Μεταξύ των ευρωπαίων ιδιοκτητών αυτοκινήτων, οι Νορβηγοί είναι αυτοί που πληρώνουν τα περισσότερα για να οδηγούν ένα αυτοκίνητο, φτάνοντας τα €708 ανά μήνα και πληρώνοντας σχεδόν τα διπλάσια για τη βενζίνη του αυτοκινήτου τους, σε σύγκριση με τους Ούγγρους, οι οποίοι πληρώνουν €364 σε μηνιαία βάση.

Η Ολλανδία είναι η πιο ακριβή χώρα για τους οδηγούς diesel αυτοκινήτων, καθώς οι Ολλανδοί κατά μέσο όρο ξοδεύουν €695 ανά μήνα για τα πετρελαιοκίνητα οχήματά τους, ενώ η Ουγγαρία είναι η φθηνότερη, χώρα με τα έξοδα για τα diesel αυτοκίνητα να ανέρχονται σε €369 το μήνα.

Αυτά είναι μερικά από τα ευρήματα του Δείκτη CarCost της LeasePlan για το 2016, αποτελέσματα μιας πρόσφατης μελέτης που εξετάζει το κόστος της ιδιοκτησίας και χρήσης των βενζινοκίνητων και diesel αυτοκινήτων σε 24 ευρωπαϊκές χώρες. Η μελέτη, βασίστηκε στη γνώση, την εμπειρία και τη μεθοδολογία μέτρησης που έχει αναπτύξει η LeasePlan μέσα από τη διαχείριση στόλων που περιλαμβάνουν πολλά και διαφορετικά brands αυτοκινήτων.

Στην Ευρώπη, το μέσο κόστος χρήσης ενός μικρού έως μεσαίου αυτοκινήτου μπορεί να ποικίλει μέχρι και €344 ανά μήνα. 

Οι τρεις πιο ακριβές χώρες για την οδήγηση ενός βενζινοκίνητου αυτοκινήτου είναι η Νορβηγία (€ 708), η Ιταλία (€ 678) και η Δανία (€ 673). Στην κατάταξη των ακριβότερων χωρών diesel αυτοκίνητου πρώτη έρχεται η Ολλανδία (€ 695), ακολουθούμενη από τη Φινλανδία (€ 684) και τη Νορβηγία (€ 681). Είναι αξιοσημείωτο ότι στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία και τη Ρουμανία, το κόστος της οδήγησης ενός βενζινοκίνητου και diesel αυτοκινήτου είναι σημαντικά χαμηλότερο, ξεκινώντας από €369 το μήνα.

 

Tags: