Τέλος στα σενάρια για καταβολή φόρου εισοδήματος με τον μήνα έβαλε η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, μιλώντας στον Realfm, αναφέροντας ότι οι υπόχρεοι θα πληρώσουν σε τρεις δόσεις αρχής γενομένης από το τέλος Ιουλίου.

Οι επόμενες δύο δόσεις, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα καταβληθούν τέλος Σεπτεμβρίου και τέλος Νοεμβρίου. Η κ. Παπανάτσιου ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει καμία παράταση.

«Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση για να πληρώνουν οι πολίτες τον φόρο με τον μήνα. Θα γίνει όπως ήταν και στο προηγούμενο διάστημα σε τρεις δόσεις. Δεν υπάρχει σχεδιασμός για να κάνουμε κάτι τέτοιο», τόνισε χαρακτηριστικά το στέλεχος του οικονομικού επιτελείου.

Και σημείωσε: «Υπολογίζουμε η σχετική διαδικασία να ξεκινήσει τον Απρίλιο, να έχουν αναρτηθεί τα πάντα. Η προθεσμία θα είναι μέχρι 15 Ιουλίου και αυτή τη φορά δεν θα είναι με παρατάσεις όπως γινόταν. 30 Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα και να ξεκινάει η πρώτη δόση από τον Ιούλιο για όλους για να μην φορτιστεί και το σύστημα για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα».

Η ίδια δήλωσε θετική στη μείωση των φόρων, εφόσον συμφωνήσουν οι δανειστές, ακόμη και στις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα απαντώντας στο ερώτημα αν είναι θετική στη μείωση των φόρων, εφόσον συμφωνήσουν και οι δανειστές, σε αυτό το πακέτο είπε «Φυσικά και είμαστε».

Tags: