Δεν έχει τέλος το «ψαλίδι» στις συντάξεις: Έρχονται νέες μειώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο!

Διαβάστε το πώς και το γιατί

Δεν έχει τέλος το «ψαλίδι» στις συντάξεις: Έρχονται νέες μειώσεις μέχρι τον Σεπτέμβριο!

Νέες περικοπές πρέπει να επιβάλλει η κυβέρνηση στις συντάξεις σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου, ενώ παράλληλα, πριν καλά-καλά κλείσει η διαπραγμάτευση, το ΔΝΤ ζητά νέες μειώσεις σε παλιούς και νέους συνταξιούχους!  

Κι όλα αυτά παρότι οι  συνταξιούχοι δηλώνουν ότι «με δανεικά βγαίνει ο μήνας» και ότι η σύνταξη δεν αρκεί για περισσότερες από δυο εβδομάδες, ακόμα και με τον καλύτερο προϋπολογισμό.

Η διαδικασία των περικοπών στις συντάξεις αναμένεται να κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο του 2017. Tότε θα πρέπει να έχουν αποδοθεί 95.000 νέες κύριες συντάξεις, μία μεγάλη μερίδα των οποίων θα έχει υπολογιστεί με τα νέα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης.  Tαυτόχρονα,  θα πρέπει να έχουν επαναϋπολογιστεί όλες οι ήδη καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, ενώ τo ΔΝΤ επιμένει από την πλευρά του  σε περικοπές 1,8 δισ. ευρώ στις υψηλές συντάξεις και κατά 30% στην εθνική σύνταξη.

Η διαδικασία αυτή των μειώσεων στις νέες κύριες συντάξεις - δηλαδή σε εκείνες τις οποίες τις έχουν αιτηθεί οι δικαιούχοι τους μετά τις 12/5/2016 - δεν έχει ακόμα καλά-καλά ξεκινήσει.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top