Plan B τώρα στο Υπουργείο Εργασίας για τα μπλοκάκια

Με καθυστέρηση αντιλήφθηκαν ότι θα εισπράξουν λιγότερα από όσα ανέμεναν

Με καθυστέρηση το υπουργείο Εργασίας διαπιστώνει ότι θέσπισε ένα ασφαλιστικό με φορολογικό χαρακτήρα σε μία χώρα όπου οργιάζει η φοροδιαφυγή. Σιγά σιγά λοιπόν συνειδητοποιούν ότι θα εισπράξουν λιγότερα από όσα ανέμεναν!  Από ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ προσδοκά μηνιαία έσοδα 100 εκ.ευρώ   αντί για 220 εκ. που προέβλεπε το προηγούμενο σύστημα.

 Μηνιαία έσοδα 60 εκ. αναμένει το σύστημα από δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς έναντι 100 εκ. ευρώ που προέβλεπε το προηγούμενο σύστημα και 30 εκ. ευρώ προκύπτουν από τους αγρότες,  με βάση το νέο σύστημα όταν με το προηγούμενο προβλέπονταν έσοδα 60 εκ.

Τα χιλιάδες μπλοκάκια που έκλεισαν αλλά και η δομή του νέου συστήματος θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και τις συντάξεις . Έτσι το υπουργείο εξετάζει εκπτώσεις για όσους καλούνται να πληρώσουν διπλάσιες εισφορές σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα, αλλά και μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε όσους ενώ βρίσκονται στην κατώτατη κλίμακα δεν πληρώνουν.

PLAN B ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ

Το σχέδιο συγκεκριμένα προβλέπει:

-Εκπτώσεις για περιπτώσεις διπλάσιων εισφορών

-Μέτρα αναγκαστικής είσπραξης σε όσους ενώ βρίσκονται στην κατώτατη κλίμακα δεν πληρώνουν

«Εγώ εργαζόμουν μέχρι πρότινος αλλά δεν συμφέρει καθόλου. Θα έπρεπε όταν έπαιρναν αποφάσεις να είναι οριστικές. Εμένα αυτό είναι που με ενόχλησε να πουν στον κόσμο αυτή είναι η απόφαση,  να ξέρουμε τι να κάνουμε. Θα το έχουμε ή δεν  θα το έχουμε;» δηλώνει ασφαλισμένος στο Star.    

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top