Στο έλεος της κρατικής αδιαφορίας χιλιάδες άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

Οργή από την ταλαιπωρία στις ουρές για το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης

Δεν φτάνει η ταλαιπωρία την οποία υφίστανται οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας: Ορισμένοι,  αν και περίμεναν επί ώρες στην ουρά ανακαλύπτουν την τελευταία στιγμή πως δεν μπορούν να πάρουν το επίδομα!  Η αιτιολογία προκαλεί δίκαιη οργή και οι μαρτυρίες είναι ενδεικτικές.   

   

Ο 52χρονος πατέρας τριών παιδιών Νίκος Φωκάς, όπως φαίνεται  στο video του Star,  έχασε την ψυχραιμία του όταν του είπαν πως παρότι δεν έχει κανένα εισόδημα ο ίδιος και η γυναίκα του,  δεν δικαιούται το κοινωνικό επίδομα επειδή η κόρη του την οποία μέχρι πέρσι φιλοξενούσε βρήκε δουλειά…  

«Παίρνει το παιδί γύρω στα 600 ευρώ το μήνα.  Δηλαδή,  δεν φτάνει που τους φέραμε μέχρι εδώ τους νέους, δεν φτάνει που φεύγουν οι νέοι στο εξωτερικό, να τους χρεώσουμε κι άλλα; Ταπεινώνομαι στη μητέρα μου που παίρνει τη σύνταξη, πάω στο συσσίτιο, ταπεινώνομαι από εδώ, ταπεινώνομαι από εκεί».  

Ο Χάρης Τσοπάνος είναι εδώ και εννέα χρόνια άνεργος. Η προϋπηρεσία που έχει στο λιανικό εμπόριο είναι σημαντική. Όμως στα 57 δεν είναι εξαιρετικά πιθανό να μπει στην αγορά εργασίας όπως λέει. Η καθημερινότητα του έχει γίνει ανυπόφορη. «Αν δεν μπουν τα χρήματα να μας το πουν τουλάχιστον να ξέρουμε. Είμαι απογοητευμένος είμαι απελπισμένος. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τους άνεργους» δηλώνει στο Star.

Προσθέτει ο ίδιος: «Να μας πει κάποιος από αυτούς τους κυρίους που μπορεί να έχουν διορίσει τους δικούς τους, συγγενείς και φίλους, εμείς πως θα ζήσουμε. Η κυρία Φωτίου ζει με 70 ευρώ το μήνα;»

Η θέρμανση για τον 57χρονο άνεργο μοιάζει με απρόσιτη πολυτέλεια. Την ίδια ώρα, το κράτος δεν σταματά τις κακόγουστες φορολογικές φάρσες.  «Ο ΕΝΦΙΑ είναι απλήρωτος. Ζητάνε από άνεργους 9 χρόνια, η εφορία με mail “πληρώστε μας γιατί θα...” . Γιατί θα τι;”. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top