Εξαπάτηση με το 9,22%! Κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια τους όσους έχουν μπλοκάκια

Ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν έχει αναδρομικότητα - Πρώτη ανάρτηση 13:06

Η μειωμένη εισφορά 9,22% για τα μπλοκάκια θα τίθεται σε ισχύ από τη στιγμή που ο εργαζόμενος θα δηλώνει στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ότι δεν καλύπτεται από περιοδική δήλωση εργοδότη του, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι το μέτρο δεν έχει αναδρομικότητα, κάτι που σημαίνει ότι για το διάστημα πριν τη δήλωση στον ΕΦΚΑ ο εργαζόμενος θα πρέπει να καταβάλει εισφορές με το παλιό ποσοστό που προβλέπεται για ελεύθερους επαγγελματίες, ήτοι 26,95%.

Με το παλιό εισόδημα θα πληρωθούν δηλαδή οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο μήνα Ιανουάριο, ήτοι με 26,95% στο μέσο όρο του μηνιαίου εισοδήματος του 2015. 

Παράγοντες της ασφάλισης εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να επαναληφθεί και για τις εισφορές του Φεβρουαρίου που πρέπει να πληρωθούν μέχρι τέλος Μαρτίου.

Ο κ. Πετρόπουλος άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι ακόμα γνωστό πόσο θα διαρκέσει η ρύθμιση για το 9,22%. 

Θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσον η μείωση θα δρομολογήσει στην επίλυση διαφορών ανάμεσα σε εργαζόμενους που δηλώνονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες και τους αντισυμβαλλόμενους εργοδότες.

Ο κ. Πετρόπουλος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν περαιτέρω διορθώσεις από την πλευρά του υπουργείου Εργασίας, εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top