«Αισιοδοξούμε ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί σύντομα και θα προχωρήσουμε με γρηγορότερο βηματισμό στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, στη στήριξη της κοινωνίας και στην εξουδετέρωση της διαπλοκής». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Σπάρτη, για τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Όσον αφορά στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι «η ελληνική πλευρά έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και εκκρεμούν μόνο δύο-τρία μεγάλα ζητήματα».

«Η συμφωνία σ' αυτά τα θέματα θα είναι προϊόν πολιτικής απόφασης και θα επιλύσει και τις τελευταίες εκκρεμότητες σε εργασιακά, ενέργεια και μεσοπρόθεσμα δημοσιονομικά» εξήγησε η κυρία Παπανάτσιου. Αυτό όπως σημείωσε, «θα κλείσει έναν αρνητικό κύκλο διαπραγμάτευσης και δεσμεύσεων για τη χώρα και θα ανοίξει έναν θετικό κύκλο διεκδικήσεων».

Παράλληλα ανέφερε πως «στο βαθμό που οι Θεσμοί θα δεχτούν την πρόταση της κυβέρνησής μας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, θα προχωρήσουμε και σε μείωση των φόρων».

Όσον αφορά τη φορολογία, η υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι «οι δεσμεύσεις και οι στόχοι είναι πολύ ασφυκτικοί, αλλά παρόλα αυτά, φέραμε ένα δικαιότερο σύστημα από το προηγούμενο, που ευνοούσε σκανδαλωδώς τα υψηλότερα εισοδήματα.