JP Morgan: Υψηλή η πιθανότητα συμφωνίας ως τον Ιούλιο! Όλα τα σενάρια και οι πιθανότητες

Ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, αποτρέποντας μια επαναφορά των ανησυχιών για Grexit

JP Morgan: Υψηλή η πιθανότητα συμφωνίας ως τον Ιούλιο! Όλα τα σενάρια και οι πιθανότητες

Το βασικό σενάριο της JP Morgan παραμένει η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, με την ελληνική κυβέρνηση να ενδίδει στα αιτήματα των δανειστών για να παραμείνει στην εξουσία και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές.

Ωστόσο, η πιθανότητα έχει μειωθεί στο 60%. Καθώς αυξάνεται το πολιτικό κόστος αποδοχής των αιτημάτων των δανειστών, αυξάνεται αντίστοιχα και το ρίσκο κυβερνητικής κρίσης και πρόωρων εκλογών.

Ακόμη και σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, η οποία θα οδηγήσει σε επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας, ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εγκαίρως, αποτρέποντας μια επαναφορά των ανησυχιών για Grexit. Η πιθανότητα που δίνει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι 33%. 

Ωστόσο, στο εναλλακτικό σενάριο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ σε πιθανές πρόωρες εκλογές, θα επανέλθουν οι ανησυχίες για Grexit, με τον οίκο να δίνει πολύ χαμηλή πιθανότητα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σε κάθε περίπτωση, ο οίκος δίνει μια πολύ υψηλή πιθανότητα άνω του 90%, στο σενάριο ολοκλήρωσης της αξιολόγησης είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ,πριν τις 17 Ιουλίου. Ωστόσο, δεν αποκλείει βραχυπρόθεσμες αναταράξεις και μεταβλητότητα στην αγορά στο ενδιάμεσο διάστημα. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top