Ο ΕΝΦΙΑ μεταλλάσσεται σε νέο ΥΠΕΡΦΟΡΟ! Πιάνει ακίνητα, ομόλογα, καταθέσεις και κοσμήματα

Όχημα για να επιβληθεί ο φόρος περιουσίας θα είναι το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο

Τη μετάλλαξη του ΕΝΦΙΑ σε έναν νέο υπερφόρο εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών.

Με καθαρά εισπρακτικούς στόχους και στο όνομα της διεύρυνσης της φορολογικής βάσης στο τραπέζι πέφτουν σενάρια για να υπολογίζεται όλη η αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογούμενου και με βάση αυτήν την αξία να επιβάλλεται ο νέος φόρος που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

«Κάθε αλλαγή, κάθε μετάλλαξη του ΕΝΦΙΑ σε άλλο είδος φόρου, στην πραγματικότητα θα καταλήξει σε ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση αυτών που είναι ήδη επιβαρυμένοι. Σε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή» τονίζει στο STAR ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς.

Όχημα για να επιβληθεί ο φόρος περιουσίας θα είναι το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που θα αρχίσει να χτίζεται εντός του έτους, αλλά είναι απίθανο να ολοκληρωθεί πριν το 2018.

Στο περιουσιολόγιο θα καταγραφούν όλα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων που γνωρίζει ήδη η εφορία, όπως είναι τα ακίνητα, τα ΙΧ και οι καταθέσεις, ενώ οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν έργα τέχνης, μετοχές, ομόλογα, τιμαλφή πάνω από μια αξία, ακόμη και άλογα ιπποδρομιών.

Δεν είναι λίγοι όσοι κάνουν λόγο για επικείμενη δήμευση περιουσιών.

«Αυτό δεν θα είναι φορολογία. Θα είναι δήμευση. Αντίκειται στην ελευθερία της ιδιοκτησίας. Για όσους δεν θα μπορούν να πληρώσουν η εφορία θα προχωρά σε κατασχέσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά στο STAR ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top