Berliner Zeitung: Σε όλο και μεγαλύτερη φτώχεια οι Έλληνες - Ελλοχεύει ο κίνδυνος χρεοκοπίας!

Νέο «καμπανάκι» ότι ο χρόνος τελειώνει

Berliner Zeitung: Σε όλο και μεγαλύτερη φτώχεια  οι Έλληνες - Ελλοχεύει ο κίνδυνος χρεοκοπίας!

 Μαύρα σύννεφα συγκεντρώνονται στον ορίζοντα, καθώς μετά τις αναφορές του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, ακολουθούν ξένα δημοσιεύματα.

Τη σκυτάλη παίρνει η Berliner Zeitung, η  οποία υπό τον τίτλο  «Ελληνική εστία κρίσης - ο χρόνος πιέζει» του σχετικού  άρθρου της, αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα.

Εκεί σημειώνει:

«Μέσω προγραμμάτων περικοπών η κυβέρνηση στην Αθήνα οδηγεί τους πολίτες σε όλο και μεγαλύτερη φτώχεια, εντούτοις δεν κάνει αρκετά για να ικανοποιήσει τους πιστωτές. Σε συνάντησή τους αυτή την εβδομάδα οι υπουργοί  Οικονομικών του Eurogroup αύξησαν  τις πιέσεις προς στην Ελλάδα προκειμένου να δρομολογήσει επιτέλους τη λήψη περαιτέρω μέτρων. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα δοθούν άλλα χρήματα και ελλοχεύει ο κίνδυνος χρεοκοπίας».

Περιγράφοντας στη συνέχεια τη διελκυστίνδα ΔΝΤ και Ευρωπαίων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τη βιωσιμότητα του χρέους, η εφημερίδα συμπεραίνει:

«Ο χρόνος πιέζει πλέον, σύντομα ξεκινούν οι προεκλογικοί αγώνες σε Γαλλία, Ολλανδία και Γερμανία και πολλοί αντίπαλοι του ευρώ και της ΕΕ θα ήθελαν να αξιοποιήσουν πολιτικά το ελληνικό ζήτημα. Επιπλέον χωρίς την εκταμίευση άλλων δόσεων η Αθήνα θα μείνει το καλοκαίρι και πάλι χωρίς λεφτά. Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει λοιπόν να προβούν σε παραχωρήσεις».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top