Εκπτώσεις και κυριακάτικες αγορές: Νέα δεδομένα-νέες αποφάσεις

Τον πρώτο λόγο έχουν οι Αντιπεριφερειάρχες

Εκπτώσεις και κυριακάτικες αγορές: Νέα δεδομένα-νέες αποφ

Αλλαγές έρχονται στον εμπορικό τομέα, με νέα δεδομένα στις εκπτώσεις και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η συνολική διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων φτάνει τις τριάντα ημέρες το χρόνο, ενώ οι Κυριακές που είναι επιτρεπτή η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων ανέρχονται σε 8. Σύμφωνα με εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι Αντιπεριφερειάρχες είναι εκείνοι που έχουν αρμοδιότητα για τον ακριβή χρονικό προσδιορισμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Την απόφασή τους οφείλουν να δημοσιοποιούν ως την 1 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου, ενώ κατ΄ εξαίρεση για φέτος αυτό θα γίνει ως τις 22 Μαρτίου.

Οι τριάντα, αυτές, ημέρες των εκπτώσεων μπορούν να κατανέμονται ελεύθερα καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (πχ δύο δεκαπενθήμερα, ή τρία δεκαήμερα, ή έξι πενταήμερα κ.ο.κ) και θα πρέπει να περιλαμβάνουν δύο Κυριακές, κατά τις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων, από τις 11:00 μέχρι τις 20:00. Πριν την έκδοση της απόφασής του, ο Αντιπεριφερειάρχης θα πρέπει με έγγραφό του να ζητήσει τη γνώμη των τοπικών εμπορικών συλλόγων και των εμπλεκόμενων επαγγελματικών οργανώσεων.

Σε περίπτωση που τέτοια απόφαση δεν εκδοθεί μέχρι τις 22 Μαρτίου, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις για το 2017 θα λάβουν χώρα το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Η προαιρετική λειτουργία όλων των καταστημάτων επιτρέπεται τις εξής οχτώ Κυριακές:

1) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των δύο τακτικών εκπτωτικών περιόδων.
2) Τις δύο Κυριακές πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων.
3) Την Κυριακή των Βαΐων.
4) Την τελευταία Κυριακή κάθε έτους.
5) Την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, σε όσες Περιφερειακές Ενότητες δεν εκδοθεί η ανωτέρω απόφαση Αντιπεριφερειάρχη.
Στις περιφέρειες στις οποίες οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ορίζονται από τον Αντιπεριφερειάρχη, οι δύο Κυριακές θα ορίζονται ρητά στην απόφαση.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top