Με κατασχέσεις απειλούνται ακόμη και όσοι έχουν μικροοφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία

Στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών μεταφέρονται όλες οι οφειλές

Με κατασχέσεις κινδυνεύουν ακόμα και όσοι έχουν μικροοφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, αφού με την εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας Τάσου Πετρόπουλου, όλες οι οφειλές μεταφέρονται πλέον στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Την ίδια στιγμή, το νέο σύστημα εισφορών εκτιμάται ότι θα φέρει νέα ελλείμματα στον ΕΦΚΑ ύψους 480 εκ. ευρώ.

Όπως ανέφερε η Κατερίνα Παναγοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με την Μάρα Ζαχαρέα, σε σημαντικό βαθμό τα ελλείμματα οφείλονται στα προβλήματα του νέου συστήματος εισφορών.

Μία από τις αιτίες είναι ότι αυξάνονται σωρηδόν οι επαγγελματίες που κλείνουν τα βιβλία τους, την ίδια στιγμή που οι εισφορές είναι μικρότερες για το 75% των ελεύθερων επαγγελματιών, με συνεπακόλουθη μείωση εσόδων! Στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει όχι επειδή δεν έχουν έσοδα, αλλά γιατί αρκετοί από αυτούς φοροδιαφεύγουν και η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι για να τους βρει.    

Τριπλάσιες εισφορές θα πληρώσουν όμως όσοι έχουν μεγάλα εισοδήματα, αλλά οι μεγάλοι αδικημένοι του συστήματος είναι οι συνεπείς στις δηλώσεις τους φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν τα μεγάλα ποσά που θα τους καταλογισθούν.

Όπως σχολίασε μάλιστα  η Μάρα Ζαχαρέα, «για μία ακόμη φορά η αύξηση φόρων και εισφορών αποδεικνύεται μπούμερανγκ για τα δημόσια ταμεία και ούτε οι δανειστές δεν θέλουν πια μια νέα αύξηση». Την θέλει όμως η κυβέρνηση, η οποία επιμένει σε αυτή την τακτική…           

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top