Τα αγοράζουν ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ! Ξένοι επενδυτές έβαλαν στο μάτι τα πολυτελή εξοχικά των Ελλήνων

Έχουν πέσει 30%-40% οι τιμές

Τα αγοράζουν ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ! Ξένοι επενδυτές έβαλαν στο μάτι τα πολυτελή εξοχικά των Ελλήνων

Στο στόχαστρο των ξένων επενδυτών βρίσκονται οι πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα.

Τα πιο δημοφιλή νησιά, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, βρίσκονται στο επίκεντρο, λόγω και των υψηλών αποδόσεων που προσφέρουν σε όσους ενδιαφέρονται να μισθώσουν τα εν λόγω ακίνητα, ώστε να έχουν και κάποιο εισόδημα.

Σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Σιδερή, αναλυτή της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Algean Property, κατά το 2016 οι συναλλαγές στο συγκεκριμένο τμήμα της αγοράς εκτιμάται ότι αυξήθηκαν κατά τουλάχιστον 10% σε σχέση με το 2015.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, οι ενδιαφερόμενοι προέρχονται από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης (π.χ. Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία), ενώ από τον Ιούλιο και μετά έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η ζήτηση από τη γειτονική Τουρκία.

Οι αγοραστές είναι κυρίως άνθρωποι που επισκέπτονταν συχνά την Ελλάδα για τις διακοπές τους και συνήθιζαν να νοικιάζουν μια πολυτελή βίλα για το διάστημα της παραμονής τους.

Πλέον, μετά και την πτώση των τιμών πώλησης, η οποία για τις πολυτελείς κατοικίες κυμαίνεται μεταξύ 30% και 40%, ανάλογα με την περιοχή, αποφάσισαν να αποκτήσουν το δικό τους ακίνητο. Στο επίκεντρο, βρίσκονται κατοικίες αξίας από 500.000 ευρώ έως 1,5 εκατ. ευρώ, οι οποίες μάλιστα συνήθως εκμισθώνονται κατά τους μήνες που οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται εκτός Ελλάδος. 

Αντίστοιχα, κατά την ίδια περίοδο, οι τιμές πώλησης έχουν μειωθεί κατά 41%, ενώ οι αγοραπωλησίες έχουν υποχωρήσει κατά 72% (2008-2014), ενώ η φορολογία στα ακίνητα αυξήθηκε περίπου έξι φορές την πενταετία 2010-2015, για να αγγίξει πλέον τα 3 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση, επηρεάζοντας ακόμα περισσότερο τις αρνητικές αποδόσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top