ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το Δημόσιο έχασε την προθεσμία για διορθώσει τις αντικειμενικές αξίες!

Κίνδυνος να υπολογιστεί του χρόνου ο ΕΝΦΙΑ με εξωπραγματικά ποσά

Το Δημόσιο στη χώρα μας δεν παύει κάθε ημέρα να μας εντυπωσιάζει με την ανικανότητά του να χωρίσει ακόμη και… «δυο γαϊδουριών άχυρο». Έπρεπε να διορθώσει βάση δικαστικής απόφασης τις αντικειμενικές αξίες σε τέσσερις περιοχές έως το τέλος του χρόνου,  αλλά ακόμη δεν έχει κάνει τίποτα και παρανομεί!

Όπως ανέφερε ο  οικονομικός  συντάκτης  Σπύρος Δημητρέλης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με την Μάρα Ζαχαρέα, το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας διέταξε στις αρχές Νοεμβρίου το υπουργείο Οικονομικών να διορθώσει, δηλαδή ουσιαστικά να μειώσει τις αντικειμενικές αξίες, σε τέσσερις περιοχές: Tον Νέο Βουτζά, το Ψυχικό, τη Φιλοθέη και τους Δελφούς.

Έδωσε επίσης διορία έως το τέλος Δεκεμβρίου. Η προθεσμία πέρασε αλλά οι αντικειμενικές έμειναν στο ύψος τους. Ο λόγος; Αν και συστάθηκε η ειδική επιτροπή δεν έχουν συγκεντρωθεί τα στοιχεία από τους δήμους για τις νέες τιμές.

Πολύ μεγάλα προβλήματα υπάρχουν και για να γίνει πράξη η μνημονιακή δέσμευση για αντικατάσταση των αντικειμενικών τιμών με τις εμπορικές έως το τέλος Μαΐου.  Έχουν συσταθεί επιτροπές επί επιτροπών αλλά το όλο εγχείρημα, όπως μαθαίνουμε,  βρίσκεται στον «αέρα».

Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος και ο φετινός ΕΝΦΙΑ να υπολογιστεί με τις σημερινές αντικειμενικές που είναι έως και τριπλάσιες  από τις τιμές των ακινήτων στην αγορά. Δηλαδή την ανικανότητα του ελληνικού κράτους θα την πληρώσουν και πάλι οι πολίτες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top