Με… νάρκη στα φορολογικά έσοδα ισοδυναμεί το «κύμα» με τους φορολογούμενους που κλείνουν βιβλία την τελευταία διετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείο Οικονομικών, τη διετία 2015-2016 συνολικά 105.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα έκλεισαν τα βιβλία τους, χωρίς να υπάρξει μέχρι σήμερα νέα έναρξη επαγγέλματος στον ίδιο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.

Πρακτικά, περίπου 1 στα 20 φυσικά και νομικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα, κατέβασαν ρολά για την εφορία, είτε διότι δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στα βάρη της κρίσης, είτε με στόχο να γλιτώσουν από το τσουνάμι φόρων και τελών, ρισκάροντας τη συνέχισή της δραστηριότητάς τους, σε καθεστώς παραοικονομίας. Από το 2011 έως σήμερα, οι διακοπές εργασιών φτάνουν τις 250.000.

Λογιστές εκτιμούν ότι τους τελευταίους μήνες, οι διακοπές εργασιών ξεπερνούν τις 5.000 σε μηνιαία βάση, χωρίς να υπολογίζονται όλοι αυτοί οι οποίοι προκειμένου να γλιτώσουν τις επιβαρύνσεις είτε αλλάζουν νομική μορφή στην επιχείρησή τους (η τελευταία μόδα είναι οι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες), είτε επιζητούν φορο-ασφαλιστικό σωσίβιο σε άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία!

 

Πηγή: euro2day.gr
Tags: