Το ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ έρχεται και φέρνει νέα ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Στο μικροσκόπιο από ακίνητα μέχρι… άλογα

Ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, μετρητά, καταθέσεις, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων ακόμα και… άλογα ιπποδρόμου που τυχόν κατέχουν θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι στο νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της εφορίας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προγραμματίζει να δημιουργήσει εντός της διετίας 2017 – 2018 μια τεράστια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία θα συγκεντρωθούν πλήρεις και αναλυτικές πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση όλων των φυσικών και νομικών προσώπων.

Τα δεδομένα θα διασταυρώνονται από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες με δεδομένα και από άλλες πηγές πληροφοριών για τον εντοπισμό και την αποκάλυψη τυχόν αδήλωτων περιουσιακών στοιχείων και την κατάρτιση πλήρους εικόνας για την περιουσιακή  κατάσταση κάθε φυσικού και νομικού προσώπου.

Όσα περιουσιακά στοιχεία διαπιστώνεται ότι απεκρύβησαν θα δεσμεύονται από τις φορολογικές αρχές. Επιπλέον οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες θα μπορούν να πραγματοποιούν διασταυρώσεις ανάμεσα στο ύψος των δηλουμένων εισοδημάτων και την αξία των κατεχόμενων περιουσιών για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την πραγματική οικονομική κατάσταση των φορολογουμένων.

Τα δεδομένα μάλιστα αυτά, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο θα συγκεντρωθούν και με σκοπό την αναδιαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής στον τομέα των ακινήτων και άρα την επιβολή νέων φόρων στα ακίνητα. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top