Έτσι θα χτίσετε το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα

Διαβάστε με ποιο ποσό λογαριασμών ανάλογα με το εισόδημα μπορείτε να πιάσετε το όριο

Σχεδόν το σύνολο των δαπανών  θα γίνεται αποδεκτό  από την εφορία για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου ορίου όπως έγραψε και νωρίτερα το star.gr.  Θα υπολογίζονται ακόμη και οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ, αρκεί να  αποπληρώνονται με πιστωτική κάρτα, παρά το γεγονός ότι  έτσι  φοροδιαφυγή θα εξακολουθήσει να οργιάζει.

Aγορές από σούπερ μάρκετ,  πρατήρια καυσίμων, ακόμη και η  πληρωμή λογαριασμών  ΔΕΚΟ, θα αρκούν για τους περισσότερους για να πιάσουν το όριο.  Μόνη προϋπόθεση,  η χρήση πλαστικού χρήματος.

ΠΩΣ ΘΑ ΧΤΙΣΕΤΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ

Δείτε το παράδειγμα του ετήσιου προϋπολογισμού  για μια τετραμελή οικογένεια:

ΔΕΗ:  500 ευρώ / 4μηνο, 2.000 ευρώ ετησίως.   

ΟΤΕ: 30/μήνα, 360 ευρώ.  

ΕΥΔΑΠ: 50/δίμηνο, 300 ευρώ.

Κινητό: 25/μήνα, 300

Σούπερ μάρκετ:  400/μήνα,  4.800 ευρώ ετησίως.

Σύνολο ετήσιων δαπανών 7.760 ευρώ.  

Το αφορολόγητο των 6.818 ευρώ τον χρόνο ήδη υπερκαλύφθηκε!  

ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ

Σημειώνεται ότι μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες  θα πρέπει να κάνουν αγορές μέσω e-banking ή με την  χρήση κάρτας, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους ως εξής:  10% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ, 15% για εισόδημα από 10.000,01 έως 30.000 ευρώ,  20% για εισόδημα από 30.000,01 και άνω.

Την στιγμή που το αφορολόγητο θα συγκεντρώνεται εύκολα μόνο από το σούπερ μάρκετ και την πληρωμή των λογαριασμών,  δεν θα υπάρχει κανένα όφελος και κίνητρο για τον  φορολογούμενο, να ζητάει αποδείξεις. Αντίθετα  θα οργιάσει η φοροδιαφυγή σε μια σειρά υπηρεσιών επαγγελμάτων και υπηρεσιών  όπως γιατροί, μηχανικοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ακόμη και...  κομμωτήρια,  που σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ότι είναι πρωταθλητές στην φοροδιαφυγή.

Αντί λοιπόν  να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, ενισχύεται με αυτό το μέτρο, παρά το γεγονός  ότι  υποχρεώνεται σχεδόν  το σύνολο των επαγγελματιών  να  χρησιμοποιούν pos για τις συναλλαγές.

Στην απόφαση  να μπουν για το χτίσιμο αφορολόγητο λογαριασμοί του νερού ή της ΔΕΗ, κατέληξε το υπουργείο Οικονομικών μετά τη διαπίστωση ότι τέτοιου είδους πληρωμές γίνονται μεταξύ άλλων και στα σούπερ μάρκετ ή σε πρακτορεία ΟΠΑΠ και είναι δύσκολο να διαχωριστούν. Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι είναι ότι δεν χρειάζεται να κρατούν πλέον τις αποδείξεις, εφόσον πληρώνουν με κάρτες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top