ΒΟΜΒΑ στις συντάξεις: Μείωση πάνω και από 30% με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς!

Αναλυτικά παραδείγματα για το πόσο μπορεί να κατρακυλήσουν

Σε απόγνωση βρίσκονται οι συνταξιούχοι από το ενδεχόμενο νέων μειώσεων παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι οι συντάξεις θα προστατευτούν από την προσωπική διαφορά. Όμως στο παρασκήνιο ξεκίνησε ήδη ο επαναϋπολογισμός που δείχνει ότι οι απώλειες μπορεί να ξεπεράσουν το 30%.

«Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε αυτούς…  Τα κόψανε όλα και το επικουρικό δεν πήραμε.  Θα μας πιουν το αίμα στο τέλος!» δηλώνει στο Star ένας από τους συνταξιούχους που βρίσκεται σε απόγνωση, ενώ ένας άλλος επισημαίνει: «Μας έχουν τρελάνει, μας έχουν διαλύσει εντελώς τις οικογένειές μας τα πάντα. Πώς θα βγει ο μήνας; Έπαιρνα 1.200 και παίρνω 650 ευρώ. Και νέα περικοπή και έχω και άρρωστο άνθρωπος στο σπίτι. Τι να πω… ».

Για παράδειγμα,  συνταξιούχος που βγήκε σε σύνταξη με μισθό 1.936 ευρώ, λαμβάνει σήμερα μεικτό ποσό κύριας σύνταξης 1.029 ευρώ. Με το νέο τρόπο υπολογισμού το ποσό θα φτάνει 784 ευρώ. Η «προσωπική διαφορά» του είναι 245 ευρώ!

Σε άλλο παράδειγμα: Συνταξιούχος που βγήκε με συντάξιμες αποδοχές 2.373 ευρώ και σήμερα λαμβάνει μεικτό ποσό κύριας σύνταξης 1. 989 ευρώ με το νέο σύστημα του αντιστοιχούν μόλις 1. 266 ευρώ. Η «προσωπική διαφορά» του είναι 723 ευρώ!

Ουσιαστικά ο ίδιος ο νόμος Κατρούγκαλου αφήνει περιθώρια δραματικών μειώσεων των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων. Διαφορετικά, ποιος θα ήταν ο λόγος να επαναϋπολογιστούν οι ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις,  εάν επρόκειτο να προστατευτούν και να μην μειωθούν; Η κυβέρνηση ισχυρίζεται μάλιστα ότι μετά το 2018 θα αυξηθούν!

«Οι συνταξιούχοι είμαστε ο πληθυσμός που δεν προστατεύει κανένας. Ένας εργαζόμενος μπορεί να κάνει απεργία και να διεκδικήσει οτιδήποτε» δηλώνει επίσης άλλοι συνταξιούχος στην κάμερα του Star.     

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top