Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και η αύξηση ΦΠΑ σε τρόφιμα – ΔΕΚΟ!

Υπό συζήτηση και νέα μείωση του αφορολόγητου από την κυβέρνηση

Στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και η αύξηση ΦΠΑ σε τρόφιμα – ΔΕΚΟ!

Ευρώ-ευρώ υπολογίζουν οι καταναλωτές τα έξοδα του μήνα την ώρα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται αύξηση του ΦΠΑ για να εξασφαλίσει έσοδα 500 εκατομμυρίων. Μια τέτοια αύξηση θα έφερνε ανατιμήσεις σε γάλα, ψωμί, κρέας, ψάρια, λαχανικά, ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

«Ποια κατανάλωση; Παίρνω ένα τσουβάλι φακές και τρώω»,  «ουσιαστικά λειτουργούμε με τα βασικά. Δεν έχει μείνει κάτι να κόψουμε» δηλώνουν οι καταναλωτές στην κάμερα του Star.   

«Δεν βγαίνει. Θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά όπως πάει. Από τους ελεύθερους επαγγελματίες περιμένουν να βγουν τα λεφτά αυτά»  τονίζει από την πλευρά του ο κρεοπώλης Γιάννης Καφφές.

Προκειμένου επίσης να «ξεκολλήσει» η δεύτερη αξιολόγηση μετά την εμπλοκή με το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, το οικονομικό επιτελείο συζητά ακόμα και τη μείωση του αφορολόγητου. Το ΔΝΤ ζητούσε από τις 8.636 ευρώ να πάει στις 5.000. Παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα τώρα η Αθήνα διαπραγματεύται για αφορολόγητο 6.818 ευρώ. Κάτι τέτοιο θα σήμαινε φορολογικές επιβαρύνσεις ακόμα και για μισθούς των 487 ευρώ! 

Νέες φορολογικές επιβαρύνσεις έρχονται και με την αναθεώρηση των αντικειμενικών αξιών.

«Με αυτόν τον τρόπο να υπάρχουν επιβαρύνσεις κυρίως σε αυτούς που έχουν αντικειμενική αξία ακινήτων πάνω από τις 200 χιλιάδες ευρώ» δηλώνει στο Star o φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής.

Αύριο,  ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα συναντηθεί με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι, ενώ την Πέμπτη θα δει στις Βρυξέλλες τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί. Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών την ερχόμενη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου.  

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top