Mε φορο-επιδρομή και εισφορο-καταιγίδα ξεκινά το 2017

Διαβάστε τι θα κληθείτε να πληρώσετε παραπάνω από σήμερα

Mε φορο-επιδρομή και εισφορο-καταιγίδα ξεκινά το 2017

Με νέους έμμεσους φόρους, για τους οποίους  θα χρειαστεί να καταβάλλουν συνολικά οι πολίτες πάνω από ένα  δισ. ευρώ ξεκινά το 2017!

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη  αυξήθηκε  κατά 3 λεπτά το λίτρο, στο πετρέλαιο κίνησης στα 8 λεπτά  και στο υγραέριο κίνησης στα 10 λεπτά το λίτρο.

Ακριβότερος και ο καφές από τη Δευτέρα (πρώτη εργάσιμη ημέρα) καθώς η αύξηση  ανά κιλό καφέ για αγορά από σούπερ μάρκετ, καφεκοπτείο κ.λπ. θα φτάσει κατά μέσο όρο στο 25%. Αντίστοιχη αύξηση αναμένεται να υπάρξει και στην κατανάλωση στα καφέ, αν και λόγω ανταγωνισμού κάποια θα απορροφήσουν μέρος της αύξησης.   

Ακριβαίνουν και τα τσιγάρα με το νέο έτος, κατά τουλάχιστον μισό ευρώ στο πακέτο και ένα ευρώ στο σακουλάκι καπνού. Δεν θα γλιτώνουν πλέον ούτε οι...  «ατμιστές» των ηλεκτρονικών τσιγάρων, καθώς επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά των συσκευών.  

Οι αυξήσεις δεν σταματούν εδώ καθώς κατά 6%  (λόγω περαιτέρω  φορολόγησης) θα αυξηθούν οι λογαριασμοί σε σταθερή τηλεφωνία και Internet.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες όμως, έπεται και ακόμη χειρότερη συνέχεια με τον  «μποναμά» του 2017,  καθώς   οι ασφαλιστικές εισφορές τους υπολογίζονται από σήμερα με βάση το καθαρό φορολογητέο εισόδημα και το άθροισμα των εισοδημάτων από μισθωτή απασχόληση και άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας!

Κι όλα αυτά χωρίς κανείς να μπορεί να διαβεβαιώσει ότι στην πρώτη «μαύρη τρύπα» στα κρατικά ταμεία, δεν θα την πληρώσουν πάλι τα συνήθη φορολογικά υποζύγια: Καταναλωτές και συνεπείς φορολογούμενοι…    

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top