Stop στον φαύλο κύκλο των ληξιπρόθεσμων οφειλών από ΕΟΠΥΥ

«Αυτή τη στιγμή όλες οι κατηγορίες παρόχων πληρώνονται πρακτικά στις 90 μέρες»

Stop στον φαύλο κύκλο των ληξιπρόθεσμων οφειλών από ΕΟΠΥΥ

Στο μισό αναμένεται να πέσουν ως το τέλος Ιουνίου (σε σύγκριση με τις αρχές του νέου έτους) οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

«Αυτή τη στιγμή όλες οι κατηγορίες παρόχων πληρώνονται πρακτικά στις 90 μέρες, δηλαδή δεν παράγεται ληξιπρόθεσμα» είπε ο πρόεδρος του Οργανισμού Σωτήρης Μπερσίμης, μιλώντας στο Πρακτορείο FM.

«Μέσα στο τελευταίο έτος, που έχουμε αναλάβει τη διοίκηση, αυτό που έχει δρομολογηθεί είναι σε μεγάλο βαθμό η ομαλοποίηση των πληρωμών, με αποτέλεσμα πλέον ο οργανισμός ουσιαστικά να έχει μηδενίσει την παραγωγή ληξιπρόθεσμων, δηλαδή τις πληρωμές μετά τις 90 μέρες και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του οργανισμού, από το 1,8 δισ. στις αρχές του έτους να φθάσει στο 1,2 δισ. ευρώ και συνεχίζεται η μείωση» τόνισε ο ίδιος.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην κατάργηση της προπληρωμής και την ηλεκτρονική έγκριση από τους ελεγκτές, που προωθεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, εξήγησε: «Πρακτικά αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα και θα πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Ο στόχος είναι από τις αρχές του έτους να δουλεύει πλέον με αυτό τον τρόπο, δηλαδή να έχουμε συμβάσεις με όλους τους παρόχους και πλέον να μην απαιτείται η προπληρωμή των όποιων παροχών από τους πολίτες».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top