ΜΑΥΡΕΣ οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία το 2017-Χρεοκοπία βλέπουν επενδυτές

ΜΑΥΡΕΣ οι προβλέψεις για την ελληνική οικονομία το 2017

Άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δει η ελληνική οικονομία, ούτε και το 2017, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πετυχημένων συγγραφέων οικονομικών βιβλίων, Ματίας Βάικ και Μαρκ Φρίντριχ.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι δύο επενδυτές χαρακτηρίζουν την Ελλάδα μια χρεοκοπημένη χώρα που «από καιρό αντιμετωπίζεται με μια πολιτική που ουσιαστικά μετέθετε την χρεοκοπία της για αργότερα».

«Δεν πρόκειται να ξαναδούμε τα χρήματα των φορολογουμένων που δόθηκαν για τα πακέτα διάσωσης, αυτό θα πρέπει να μας είναι σαφές», υποστηρίζουν οι δύο επενδυτές και συνεχίζουν:

«Κανένας πολιτικός δεν ήταν ποτέ σε θέση να μας πει, πώς θα μπορέσει η χρεοκοπημένη Ελλάδα να πληρώσει αυτά τα χρήματα, όταν ακόμη και η Γερμανία, πρωταθλήτρια στις εξαγωγές με ρεκόρ στα έσοδα από φόρους, δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα δικά της. Έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να πετάμε χρήματα που βγήκαν με κόπο σε κάποιον που δεν μπορεί να τα διαχειριστεί».

Ο Ματίας Βάικ και ο Μαρκ Φρίντριχ ατενίζουν με περισσή απαισιοδοξία το μέλλον της Ελλάδας.

Όπως σημειώνουν, η χώρα θα παραμείνει κρεμασμένη στον ορό της ΕΕ, η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερέψει και όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ δεν βλέπουμε για το 2017, αλλά υποθέτουμε ότι η απόλυτα αναγκαία ελάφρυνση του χρέους ή ακόμη και το κούρεμα, θα έρθει το αργότερα μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, δεδομένου ότι η χώρα δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της», αναφέρουν και συμβουλεύουν τους επενδυτές να μην επενδύουν σε κρατικά ομόλογα, όπως πχ. ασφάλειες ζωής, αλλά μόνο σε κινητά και ακίνητα.

Οι δύο συγγραφείς όμως ασκούν σκληρή κριτική στην ίδια την ΕΕ, τον καπιταλισμό και την ελεύθερη οικονομία, υποστηρίζοντας ότι έχουν εγκλωβιστεί στην πιο σοβαρή και διαρκή κρίση στα ιστορικά χρονικά.

«Όργια χρεών παγκοσμίως, πλημμύρα από φτηνό χρήμα, φούσκες στον τομέα επενδύσεων, κατάρρευση τραπεζών και κίνδυνος πληθωρισμού συνιστούν κινδύνους για αποταμιευτές και όσους προνοούν για τα γηρατειά τους. Δεν είναι καιρός ούτε για απαισιοδοξία, ούτε για αισιοδοξία, αλλά για ρεαλισμό», τονίζουν, προβλέποντας ότι θα έρθει η στιγμή που η Ιταλία θα κάνει δημοψήφισμα για να παραμείνει στο ευρώ και στη Γαλλία νικήτρια των εκλογών θα αναδειχθεί η Λεπέν. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top