Μισθωτοί με μπλοκάκι: Φοβούνται τον φόρο του 2017 και τρέχουν στις εφορίες να τα κλείσουν!

Το μπλοκάκι είναι πλέον πολύ ακριβό για έναν φορολογούμενο που έχει και εισόδημα από μισθό

Στο σκοτάδι για το τι τους περιμένει από το 2017 βρίσκονται όσοι είναι μισθωτοί και έχουν και μπλοκάκι. 

Τέσσερις εργάσιμες ημέρες απέμειναν για να φύγει το 2016 και δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι που -αβέβαιοι και φοβισμένοι για όσα φέρνουν οι αλλαγές στη φορολογία και το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου- πηγαίνουν στην εφορία για να κλείσουν τα μπλοκάκια.

«Οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι μισθωτοί που έχουν και εισόδημα από μπλοκάκι καθώς πλέον θα επιβαρύνονται με ασφαλιστικές εισφορές και για το εισόδημα από το μπλοκάκι ενώ θα αθροίζεται το συνολικό τους εισόδημα και φορολογείται με βάση την κλίμακα» λέει στο STAR ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης.

Το μπλοκάκι είναι πλέον πολύ ακριβό για έναν φορολογούμενο που έχει και εισόδημα από μισθό. Σε φορολογούμενο με εισόδημα 15.000 από μισθωτές υπηρεσίες και άλλες 10.000 από μπλοκάκι επιβαλλόταν φέτος φόρος 3800 ευρώ.

Το 2017 για το ίδιο εισόδημα ο φορολογούμενος θα κληθεί να πληρώσει φόρο 4.000 ευρώ αλλά και ασφαλιστική εισφορά ύψους 1.272 ευρώ. Δηλαδή θα πληρώσει συνολικά 5.272 και έτσι θα επιβαρυνθεί με 1.472 ευρώ.

Όλα, ωστόσο, πρόκειται να ξεκαθαριστούν από ερμηνευτική εγκύκλιο που θα εκδώσει το υπουργείο Εργασίας και θα καθορίσει όλες τις λεπτομέρειες για το πώς θα υπολογίζονται αλλά και θα καταβάλλονται οι ασφαλιστικές εισφορές.

Όσοι κλείνουν ανενεργά μπλοκάκια εκπρόθεσμα, δηλαδή δεν έχουν κόψει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών μέχρι και το τέλος του 2015 πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε έτος που είχαν ανενεργό το μπλοκάκι.

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top