Νέα ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ φέρνει το 2017! Έρχονται χαράτσια σε καύσιμα, τσιγάρα και καφέ

Δε θα σταματήσουμε να πληρώνουμε

Το 2017 φαίνεται ότι δε θα μπει με το δεξί για την τσέπη μας, αφού οι αυξήσεις στους φόρους θα φέρουν ανατιμήσεις σε καύσιμα, τσιγάρα, τηλέφωνα, καφέ, κ.α.

Αναλυτικά:

  • Από την 1η Ιανουαρίου 2017 ο ΕΦΚ στη βενζίνη θα αυξηθεί κατά 3 λεπτά το λίτρο, από τα 0,67 στα 0,7 ευρώ το λίτρο, ενώ στο πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί κατά 8 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο. Αύξηση θα δούμε και στο υγραέριο κατά 10 λεπτά το λίτρο, από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο.
  • Επίσης από 1η Ιανουαρίου αυξάνονται οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού. Ο πάγιος φόρος κατανάλωσης θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό, ενώ ο αναλογικός φόρος θα αυξηθεί από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης.
  • Ειδικός φόρος κατανάλωσης θα επιβληθεί το νέο έτος και στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Έτσι, από την 1-1-2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στην εισαγωγή και στην εγχώρια παραγωγή καφέ, με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.
  • Από την 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης 10 λεπτά ανά ml υγρού στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα.
  • Τέλος θα επιβληθεί 5% φόρος σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας, ενώ καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που έχει διατηρηθεί μέχρι σήμερα σε ορισμένα νησιά, εκτός από αυτά που εξαιρέθηκαν με το πρόσφατο διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ αυξάνονται κατά 30% από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα νησιά: Σκόπελος, Αμοργός, Ίος, Κύθνος, Σέριφος, Σίκινος, Ανάφη, Κίμωλος, Φολέγανδρος, Ηρακλειά, Δονούσα, Θηρασία, Κουφονήσια και Δήλος.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top