ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ από Moody’s: Κακά μαντάτα η νέα κόντρα Ελλάδας-δανειστών – RED ALERT τον Ιούλιο!

Χαρακτηρίζει την εξέλιξη «πιστωτικά αρνητική» και σημειώνει ότι αυξάνει τα ρίσκα αναφορικά με την εξόφληση των ομολόγων του Ιουνίου του 2017

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ από Moody’s: Κακά μαντάτα η νέα κόντρα Ελλάδας-δανειστών – RED ALERT τον Ιούλιο!

Κακά μαντάτα χαρακτηρίζει τις νέες εντάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές η Moody’s.

Με αφορμή την απόφαση του ESM να παγώσει προσωρινά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, ο οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι θα καθυστερήσουν τόσο η β’ αξιολόγηση όσο και η διάθεση περίπου 6,1 δισ. ευρώ.

Η Moody’s χαρακτηρίζει την εξέλιξη αυτή «πιστωτικά αρνητική» και σημειώνει ότι αυξάνει τα ρίσκα αναφορικά με την εξόφληση ομολόγων που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2017.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι οι εντάσεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Eurogroup, της Κομισιόν και του ΔΝΤ έχουν επίσης «φουντώσει».

Όπως εξηγεί, «μία  καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις, όμως, θα αυξήσει το ρίσκο για τους κατόχους ομολόγων. Η Ελλάδα έχει μεγάλες λήξεις τον Ιούλιο του 2017, με 2,2 δισ. ευρώ να ανήκουν σε ιδιώτες επενδυτές και 3,9 δισ. στην ΕΚΤ. Θα είναι τεράστια πρόκληση να καλυφθούν αυτές οι λήξεις χωρίς την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και τη διάθεση των 6,1 δισ. ευρώ έως το καλοκαίρι».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top