Κοντά σε συμφωνία ως προς τη θέσπιση του ακαταδίωκτου στελεχών των τραπεζών και του Δημοσίου, που θα υπογράφουν για τη διαγραφή ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών οφειλών, βρίσκονται κυβέρνηση και θεσμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της χθεσινής διαπραγμάτευσης μεταξύ των επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών και την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι δύο πλευρές ήλθαν κοντά ως προς την ανάγκη θέσπισης της νομικής προστασίας των υπαλλήλων τραπεζών και Δημοσίου που θα υπογράφουν το «κούρεμα» μέρους των «κόκκινων» δανείων και των υπερήμερων χρεών προς την εφορία ή τα ασφαλιστικά ταμεία.

Εν τούτοις, σε εκκρεμότητα έχει παραμείνει ο τρόπος ελέγχου των προσώπων που θα δίνουν το «οκ» στις διαγραφές. Όπως αναφέρουν πηγές της διαπραγμάτευσης το θέμα παραπέμπεται στα τεχνικά κλιμάκια, ώστε να επεξεργαστούν ένα σύστημα εκ των υστέρων δειγματοληπτικού ελέγχου.

Την ίδια στιγμή συνεχίστηκαν και χθες οι διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς για το θέμα του εξωδικαστικού μηχανισμού αναδιάρθρωσης όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών των επιχειρήσεων. 

 

Πηγή: Ημερησία
Tags: