ΣΕΒ: «Μόνο οι μεταρρυθμίσεις χτίζουν πλεόνασμα εμπιστοσύνης»

Τι συζήτησε ο Θεόδωρος Φέσσας με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών

ΣΕΒ: «Μόνο οι μεταρρυθμίσεις χτίζουν πλεόνασμα εμπιστοσύνης»

Συναντήσεις με κορυφαίους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών είχε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θεόδωρος Φέσσας, χθες, Τετάρτη.  Συγκεκριμένα, το πρωί, στις Βρυξέλλες ο κ. Φέσσας συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Eurogroup Working Group Τόμας Βίζερ και το απόγευμα στο Λουξεμβούργο με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο κ. Φέσσας αφού συζήτησε με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους το μείγμα πολιτικής, τους δημοσιονομικούς στόχους και τις προοπτικές του προγράμματος προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας, επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει μόνο μια επιλογή: να υπερ-αποδώσει στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του μνημονίου, που απελευθερώνουν την οικονομία και οικοδομούν πλεόνασμα εμπιστοσύνης με τους εταίρους μας και τις αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Φέσσας, επιβάλλεται να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη μείωση της παραοικονομίας και στη διεύρυνση της φορολογητέας ύλης, μέσα από την καθολική εφαρμογή των ηλεκτρονικών συναλλαγών, ενώ για την επανεκκίνηση των επενδύσεων πρότεινε την ελάφρυνση της υπερφορολόγησης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους και την εφαρμογή φιλόδοξων μέτρων, όπως είναι το οριζόντιο εργαλείο των υπεραποσβέσεων.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ τόνισε ακόμη ότι τώρα που εμφανίζονται τα πρώτα δείγματα επιστροφής σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, θα πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί ένας νέος κύκλος πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, που θα είναι καταστροφικός για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top