Βέλη από Αχτσιόγλου στον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα: Φοβάται να αντιμετωπίσει το ΔΝΤ!

Όπως είπε, σε σειρά επαφών που είχε στις Βρυξέλλες, με ευρωβουλευτές και συνδικάτα εισέπραξε αμέριστη συμπαράσταση για τα εργασιακά

Βέλη από Αχτσιόγλου στον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα: Φοβάται να αντιμετωπίσει το ΔΝΤ!

Αιχμές για τη στάση των εκπροσώπων της Κομισιόν που μετέχουν στη διαπραγμάτευση, άφησε η Έφη Αχτσιόγλου, αναφορικά με τα εργασιακά, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Όπως είπε η υπουργός Εργασίας, σε σειρά επαφών που είχε στις Βρυξέλλες, με ευρωβουλευτές και συνδικάτα εισέπραξε αμέριστη συμπαράσταση.

«Να διακρίνουμε τους εκπροσώπους της Κομισιόν από την Ε.Ε, οι ευρωβουλευτές έστειλαν επιστολή στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να επιστρέψουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα, τα συνδικάτα σήκωσαν το θέμα ακόμα πιο ψηλά, οι εκπρόσωποι της Κομισιόν στις αίθουσες του Χίλτον, είναι διστακτικοί να υποστηρίξουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο απέναντι στο ΔΝΤ» υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου. Συμπλήρωσε πως τα ευρωπαϊκά κείμενα που αφορούν στα θεμελιώδη δικαιώματα δεν είναι κείμενα αρχών αλλά νομικά δεσμευτικά κείμενα για τα μέλη και τα όργανα της Κομισιόν.

Ερωτηθείσα, εξάλλου, για τα ποσοστά ανεργίας, τόνισε ότι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, γίνονται κάποια βήματα για την αποκλιμάκωση της και μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, ωστόσο όπως υπογράμμισε το πρόβλημα θα λυθεί οριστικά και προς όφελος των εργαζομένων μόλις η χώρα επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Πάντως, η κ. Αχτσιόγλου αναφερόμενη στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, για το θέμα της ανεργίας, τόνισε ότι για την καταστροφική 5ετία που προηγήθηκε και εκτόξευσε την ανεργία σε ποσοστά πάνω από 27%, δεν έχει καμία ευθύνη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top